• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras dobijamo drugog finalistu EP: Englezi žele prvo finale u istoriji, Danci ne prihvataju ulogu autsajdera!

Autor Dragan Šutvić

Vjerujemo da će i večerašnja utakmica biti spektakularna!

 euro 2020 engleska danska polufinale Izvor: Tanjug/Lars Baron/Pool Photo via AP

Nakon što su Italijani boljim izvođenjem jedanaesteraca sinoć izborili plasman u finale Evropskog prvenstvam danas ćemo saznati drugog finalistu.

Od 21 čas, na Vembliju, sastaju se Engleska i Danska!

Možda će vas zanimati

Do ovog EURA Englezi 25 godina nisu uspjeli na kontinentalnom takmičenju da pobijede u utakmici nokaut faze evropskih prvenstava, a sada se nadaju novom finalu nekog velikog takmičenja, prvom nakon 1966. godine kada su igrali finale Svjetskog prvenstva.

"Nemamo tako bogatu istoriju uspjeha kako volimo da predstavimo. Ovi igrači rade velike stvari i stalno ruše prepreke. Rušili smo prepreke na ovom turniru, a imamo novu priliku da to učinimo u srijedu. Nikada nismo bili u finalu evropskog prvenstva, pa možemo biti prvi koji će to napraviti, zbog čega su svi uzbuđeni", izjavio je engleski selektor Geret Sautgejt.

Engleska u utakmicu ulazi kao favorit, ali Sautgejt ne potcjenjuje Dance.

"Poštujemo ih, ja sam dovoljno star pa se sjećam da su oni ovo već osvojili... Oduvijek sam se divio igračima koje je Danska davala, njihov fudbal je nevjerovatan", poručio je.

Ni sami Danci ne prihvataju ulogu autsajdera.

"Ne sviđa mi se mentalitet autsajdera... Mi svakako nismo favoriti, ali ne igramo fudbal kao autsajderi, koji se samo brane i nadaju se", rekao je danski selektor Kasper Hjulmand na konferenciji za medije.

Hjulmand se ne plaši izazova koji je pred njegovim fudbalerima.

"Nema sumnje da će biti teško. Imamo toliko dobrih igrača i potrebni su nam ovakvi izazovi kojima moramo pristupiti sa razmišljanjem da možemo pobijediti bilo koga ko nam se suprotstavi, bez obzira o kome se radi."

Na večerašnjoj utakmici očekuje se oko 60.000 gledalaca, što je dvije trećine ukupnog kapaciteta Vemblija, a velika većina od tog broja biće domaći navijači.

Danski fudbalski savez dobio je na raspolaganje 5.000 ulaznica, ali će ih moći kupiti samo Danci koji žive u Velikoj Britaniji.

Prema pisanju medija, predstavnici danskih i britanskih vlasti neuspješno su pregovarali da za ovu utakmicu vrijede posebna pravila za putovanja i prelazak državnih granica.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC