• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Inijesta zvijezda Španije, a Real ga se odrekao: Klinac od 18 godina razbio na EP, Barsa ima velemajstora fudbala!

Autor Dragan Šutvić

Pedri (18) je jedno od otkrovenje Evropskog prvenstva u fudbalu. Zovu ga "novi Inijesta", a zanimljivo je da je mogao da bude igrač Real Madrida...

 euro 2020 italija španija pedri Izvor: Profimedia

Španija nije uspjela da se plasira u finale Evropskog prvenstva pošto je izgubila od Italije nakon penala, ali je utisak o igri ekipe Luisa Enrikea vrlo pozitivan.

Podmladili su reprezentaciju, odrekli se igrača Real Madrida i opet igrali atraktivan fudbal, a pažnju na sebe posebno je skrenuo supertalentovani Pedri. Fudbaler kome je tek 18 godina "gazdovao" je sredinom terena i protiv moćne Italije, pa je već sada jasno da je buduća zvijezda.

Možda će vas zanimati

Pedri je ljetos stigao u Barselonu iz Las Palmasa i malo ko je očekivao da će se zadržati na "Nou Kampu", međutim Ronald Kuman mu je dao šansu i klincu nije trebalo dugo da je iskoristi.

Iako je u Barselonu došao kao krilni fudbaler, Kuman ga je više vidio na mjestu centralnog/ofanzivnog veznog i već sada se povlače paralele sa Andresom Inijestom. Ako pitate Luisa Enrikea, u ovim godinama je čak i bolji od legendarnog fudbalera Španije.

"Jeste li vidjeli kako je Pedri odigrao turnir? Nikada nisam vidio 18-godišnjaka koji igra kao Pedri, čak ni Andresa Inijestu... Ovo je ludilo", nije štedio riječi selektor Španije.

Izvor: Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

Pedri je na "Vembliju", igrajući na najodgovornijem mjestu u timu, pogriješio samo jedno dodavanje za 120 minuta fudbala, što je zaista nevjerovatno, pa je jasno da će Barselona sa njim imati rješenje za idućih 15 godina, dok je malo falilo da završi u Real Madridu.

Njegov bivši trener Pepe Mel otkrio je da ga je Real Madrid tražio dok je igrao za Las Palmas, bio je Pedri čak i na probi u "kraljevskom klubu", ali na kraju nije došlo do dogovora.


"Emilio Butragenjo ga je želio, ali mislim da je Real Madrid pogriješio što ga nije doveo. Nisu željeli da se kockaju i dovedu fudbalera koji nije odigrao nijedan profesionalni meč u karijeri, ali i to pokazuje vjeru...", ispričao je nedavno Pepe Mel.

Zanimljivo je da se ni Pedriju nije išlo u Real Madrid, pa je na kraju napravio pravi potez obukavši dres Barselone koja ga je platila oko 20 miliona evra.

"Prvih nekoliko dana kada sam bio u Madridu, kada god bih obukao dres i pogledao u grb Reala - znao sam da nešto nije sasvim u redu. Na kraju sam imao sreće da završim u klubu u kome sam želio da budem", ispričao je Pedri kada je prešao u Barselonu.

Možda je klub sa "Nou Kampa" u velikim finansijskim problemima i ne može da registruje pojačanje, ni da "odriješi kesu" za Mesija, ali ima zlatnu koku...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC