• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija nije slučajno savladala Srbiju, ludi preokret protiv Nijemaca: Serija 12:0 na kraju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Italija pobijedila Njemačku na startu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

 Italija-pobedila-Nemacku-Olimpijske-igre-u-Tokiju Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je Srbiju u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu i plasirala se na Olimpijske igre, a već u prvom kolu pokazala je da nije tamo zalutala.

Italijani su danas startovali pobjedom u Tokiju i to nad Njemačkom - 92:82 (22:32, 21:14, 25:26, 24:10) i to zahvaljući fantastičnoj posljednjoj dionici kada su se "panceri" umorili, pa su ostali bez šuta za tri poena koji ih je do tada krasio.

Šutirali su nevjerovatno, ubacili su sedam trojki za prvih sedam minuta, iz samo devet pokušaja, međutim polako je Italija dodavala gas i u drugom poluvremenu su bili sve bliži i bliži.

Nijemci su trojkom Andreasa Obsa poveli 82:80 na četiri minuta do kraja, ali ako je neko mislio da su tako odbili nalet Italije - grdno su se prevarili. Azuri su od tada napravili seriju 12:0 koja je potpuno šokirala Nijemce i ostavila ih bez pobjede na startu OI.

Prvo su Fontekio i Meli pogodili po trojku, da bi novi igrač Milana ukupno postigao sedam poena u toj seriji, što je uz još četiri poena Galinarija bilo dovoljno za veliko slavlje.

Fontekio je bio prvi strijelac Italije sa 20 poena, Tonut i Galinari su imali 18, a Meli je dodao 13, dok je na drugoj strani kod Nijemaca iskočio Maodo Lo sa 24. Bilo je evidentno da im nedostaje Denis Šreder, ali su i bez njega u najvećem dijelu utakmice bili vrlo dobri.

U okviru iste grupe nešto kasnije igraju Nigerija i Australija (10.20), a potom se u "A" grupi sastaju Francuska i SAD (14.00). Prije njih u okviru iste grupe sastali su se Iran i Češka (78:84).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC