• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Bogdanovića je Milvoki već kažnjen! NBA liga pokrenula istragu, ČETIRI kluba su na udaru zbog trejdova

Stigla je potvrda da su dva kluba pod istragom zbog dolaska dvojice igrača zbog istog razloga je propao Bogdanov trejd u Bakse

 nba liga kazna milvoki istraga četiri kluba trejdovi Izvor: Profimedia

Da nije bilo propisa, možda bi Bogdan Bogdanović danas imao titulu u NBA ligi...

Krajem prošle godine su vodeći američki mediji saopštili da je Bogdan Bogdanović novi igrač Milvokija i da je sve gotovo. Međutim, došlo je do zaokreta.

Do trejda nije došlo, Bogdan je završio u Atlanti, a Baksi su nešto kasnije kažnjeni zbog toga. Naime, vodili su pregovore oko transfera prije nego što je to bilo dozvoljeno. To je bio jedan od razloga zbog čega se Bogdan nije pridružio Janisu Adetokumbu i ekipi.

Sada je NBA liga ponovo pokrenula istragu i ponovo zbog istog razloga, takozvanog "tamperinga" odnosno pregovora bez dozvole kako bi to najkraće moglo da se objasni. Na udaru su čak četiri kluba.

Novinar "ESPN" Adrijan Vojnarovski je otkrio da su čelnici najjače košarkaške lige na svijetu pokrenuli istragu zbog dva trejda - zbog Lonza Bola i Kajla Laurija. Bol je prešao u Čikago poslije trejda sa Nju Orleansom, a Lauri je u Majami stigao iz Toronta.

Problem je nastao u tome što je "prelazni rok" počeo zvanično u ponoć po srednjeevropskom vremenu 3. avgusta, a transferi Laurija i Bola su bili poznati oko pola sata od momenta kada su timovi dobili dozvolu da započnu pregovore.

Doduše, mnogi se pitaju zbog čega Lejkersi nisu na udaru, pošto je ekspresno dogovoren i dolazak Rasela Vestbruka iz Vašingtona u Los Anđeles.

Podsjetimo, Milvoki je tada izgubio pika druge runde, a moguće kazne su od finansijskih (maksimalna je 10 miliona dolara), do suspenzije određenih funkcionera unutar franšiza, poništenje ugovora, a u sklopu istrage postoji opcija i da će oni koji su učestvovali u trejdu morati da predaju svoje telefone, poruke, i-mejlove i slično kako bi se utvrdile sve činjenice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC