• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović neće ni da priča o reprezentaciji: Imao sam ponude, ali ta priča je za mene završena 2005!

Autor Dragan Šutvić

"Beograd ima potencijal za dva predstavnika u Evroligi - Zvezdu i Partizan. Naravno, i drugi timovi iz ABA lige imaju pravo to", poručio je legendarni "Žoc".

 željko obradović reprezentacija završena priča 2005. godine Izvor: MN PRESS

Željko Obradović je ljetos stigao na klupu Partizana poslije 30 godina od prvog dolaska na to mjesto, a sada je dao i veliki intervju tim povodom.

Obradović je govorio o brojnim temama koje se tiču Partizana, aktuelnim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi, odnosu sa Evroligom, ali i reprezentaciji Srbije.

Možda će vas zanimati

Popularni "Žoc" je u intervjuu za "BH basket" već govorio o "otkazima" u reprezentacijama, a istakao je i da bi volio da se tenzije u ABA ligi smire.

"To bi bila pobjeda svih ljudi koji igraju košarku. Pratio sam ABA ligu i uvijek moramo da imamo poštovanje za sve klubove", počeo je Obradović.

"Rekao sam igračima gdje god da ste, vi ste igrači Partizana. Moramo da poštujemo protivničke ekipe, navijače, sudije, novinare. Treba da uradimo sve jer sport zbližava ljude. Apelujem na sve ljude zdravog razuma i pameti i da ABA liga bude primjer za cijelu Evropu."

On je istakao da se raduje gostovanjima u ABA ligi, ali i da Evroliga mora više da cijeni ono što ovaj region donosi evropskoj košarci.

"Radujem se gostovanjima u ABA ligi, ekstra je to motivacija za mene i da vidim drage prijatelje. Pričamo o tome u klubu i vraćamo se u dane kada smo igrali najjaču ligu u Evropi. ABA liga je cilj jer se uz Evrokup dolazi do Evrolige. Mora Evroliga da prepozna kvalitet koji odavde dolazi. Beograd ima potencijal za dva predstavnika - Zvezdu i Partizan. Naravno, i drugi timovi iz ABA lige imaju pravo to. Bio bih srećan da više klubova sa ovih prostora igra Evroligu", rekao je Obradović i potom se nadovezao na to takmičenje.

"Kada govorimo o Evroligi pričamo o 11 klubova koji odlučuju o svemu, kome da se dodijeli licenca i druge aktivnosti. Nadam se da će se i to promijeniti. Da se sem ekonomskog aspekta gleda i sportski aspekt, jasno je da je to najbolje takmičenje. Evroliga želi kontinuinet klubova, a ne da budu godinu - dvije i da nestanu, kao što je bio slučaj."

Na pitanje kako gleda na posao u reprezentaciji, Obradović je kategoričan.

"Imao sam ponude da vodim mnogo reprezentacija. Svima sam odgovarao da sebe ne vidim na klupi drugih reprezetacija osim svoje zemlje. Ta priča je za mene završena 2005. godine", poručio je Obradović, koji je tada bio selektor Srbije i Crne Gore.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC