• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji se raznijeli bombom, ona ostala bez nogu: Sada je model i paraolimpijka - njena priča je da se naježiš!

Autor Dragan Šutvić

Američka plivačica Hejven Šeperd je ostvarila mnogo toga uprkos hendikepu.

 plivačici se roditelji raznijeli bombom Izvor: Instagram/havenfaithshepherd/Printscreen

U Tokiju su počele Paraolimpijske igre, a na tom velikom takmičenju nalazi se i Hejven Šeperd.

Ova devojka je imala samo 14 mjeseci kada su joj se roditelji raznijeli bombom, a ona nekim čudom - preživjela! Sada će se kao plivačica takmičiti na Paraolimpijskim igrama.

Možda će vas zanimati

Hejven Šeperd ima životnu priču kakvu je teško i pojmiti. Njeni roditelji su u Vijetnamu pokušali da ostvare porodično samoubistvo - vezali su bombu za tijelo i zagrlili svoju ćerku.

Ipak, iako su njeni roditelji izgubili život u eksploziji, Hejven je nekim čudom preživjela. Istina, amputirane su joj obje noge ispod koljena zbog teških povreda, ali Hejven je dobila drugu šansu, piše španska "Marka".

Uprkos tome, 18-godišnjakinja koja se takmiči pod zastavom SAD, ne zamjera svojim roditeljima.

"To je život koji nikad nisam živjela, ne sjećam ga se. Izgubila sam samo noge, a mogla sam da izgubim život", rekla je ova hrabra djevojka novinarima u Tokiju.

Ona će SAD predstavljati u trkama na 100 metara leđno u kategoriji SB7 i 200 metara mješovito u kategoriji SB8. Hejven je dobila novu porodicu šest mjeseci nakon velike nesreće koju je doživjela - usvojili su je Amerikanci Bob i Šeli Šeperd. S njima je odrastala u Mizuriju, ali i sa još četiri starije sestre i dva brata.

"Vrlo sam im zahvalna što su me spasili. Dali su mi sve. Uvijek sam se šalila sa braćom i sestrama da sam ja čudesna djevojčica i miljenica mame i tate."

Američku paraolimpijku takođe karakterstiše i sjajan humor.

"Uvijek treba gledati pozitivne stvari u životu. Znam da sam imala vrlo loše okolnosti, ali dobila sam drugu priliku. Prihvatila sam da sam jedinstvena i to mi je promijenilo život. Prihvati ono što ne možeš da promijeniš, a mijenjaj ono što možeš."

Hejven sarađuje i s fondacijama koje edukuju djecu o sportu s invaliditetom, a u bazenu trenira osam puta nedjeljno. Trenira i "crossfit", gdje se takođe takmiči. Bavi se modelingom, a hobi joj je slikanje. Čak je radila i za modne kuće kao što je "Tomi Hilfiger.

"Shvatila sam da savršeno tijelo ne postoji. Samo nekoliko ljudi ima takav tip tijela i takav životni stil. Ako se osvrnete, svi imamo male izbočine i natekline i svi smo nesavršeni. Što se tiče mojih ciljeva u Tokiju, tu sam da budem svoja i da se zabavim", poručila je Hejven Šeperd.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC