• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Važno saopštenje ABA lige - promijenjena su pravila! Više timova ide u plej-of, igraće se po FIBA pravilniku!

Autor Dragan Šutvić

Skupština ABA lige usvojila važne promjene pred novu sezonu.

 aba liga promijenjena pravila šest klubova u plej ofu Izvor: MN PRESS

Značajno saopštenje ABA lige u ponedgeljak pred ponoć!

Skupština je u toku dana donijela niz odluka i zaključaka u ciju nesmetanog starta sezone 2021/22, a dve su posebno značajne - širi se plej-of i neće se igrati po košarkaškim pravilima kao u Evroligi!

"Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je Propozicije takmičenja za sezonu 2021/22. Tom prilikom Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se od sezone 2021/22 sva takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima i istovremeno promijenila sistem takmičenja u 1. ABA ligi", navedeno je.

Dakle, srpski "vječiti" rivali, kao i Budućnost i Cedevita Olimpija igraće u Evropi po jednim pravilima, a u regionalnoj ligi po drugim.

Takođe, prema novom sistemu takmičenja u Prvoj ABA ligi u sezoni 2021/22, plasman u plej-of ostvariće šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dijela, objašnjeno je u saopštenju.

OVAKO ĆE SE IGRATI PLEJ-OF

Izvor: MNPRESS

Dvije prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će preostala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale.

Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dvije pobjede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dvije pobede, a finale na tri pobjede.

Neme dileme, ove promjene učiniće završnicu "jadranske" sezone još uzbudljivijom!

Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se specijalne pozivnice za učešće u 2. ABA ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki, čime je uz prethodno potvrđenih 12 timova kompletiran sastav 2. ABA lige u sezoni 2021/22.

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da izađe u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomjerila je 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Na kraju, Skupština ABA lige j.t.d. se zahvalila Saši Pavličiću Bekiću kome je 30.6.2021. godine istekao mandat na mjestu Disciplinskog sudije ABA lige, na svemu što je uradio na razvoju ABA lige i poželjela mu sreću u nastavku karijere. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC