• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potez Bobana Petrovića koji se prepričava decenijama: Šou u dresu Partizana - cijela hala je zanijemila!

Autor Nikola Lalović

Boban Petrović je punu deceniju oduševljavao navijače Partizana svojim potezima, ali ovaj je ostao zauvijek upamćen!

 boban petrović peter vilfan egzibicija kk partizan Izvor: MN PRESS

Navijače Partizana pred početak nove sezone dočekala je tragična vijest, umro je jedan od najvećih koji su ikada nosili crno-bijeli dres! 

Poslije teške saobraćajne nesreće napustio nas je nekadašnji krilni centar reprezentacije Jugoslavije u Partizana Boban Petrović. On je sa crno-bijelima osvajao trofeje u Jugoslaviji, ali i u Evropi, a posebno je ostao poznat jedan detalj iz njegove karijere. 

Olimpija i Partizan su sedamdesetih bili veliki rivali, a vođa te ekipe Olimpije bio je Peter Vilfan. Inače kum sa Petrovićem u polufinalu plejofa šampionata napravio je sa svojim kumom šou!

"U toj jednoj utakmici, to je bila utakmica druga utakmica polufinala plejofa tadašnjeg prvenstva Jugoslavije... Na prvoj utakmici koju smo mi tad igrali u Velenju, a ne u Ljubljani. jer je bila nešto kažnjena dvorana u Tivoliju, ja sam dao mislim 45 poena Partizanu. Onda kad smo mi dolazili u Beograd i vidjeli da niko od njihovih bekova, igrača približno moje visine ne može da me čuva taj zadatak je dobio Boban Petrović. Igrač visok 208 centimetara, brz, spretan, eksplozivan", prisetio se jednom prilikom Vilfan. 

Još tada je prijateljstvo između dva majstora košarke bilo veliko, a kada su "zmajčeki" stigli u Beograd Vilfanu je odjednom napamet pala luda ideja!

"Ja i on smo bili dugi niz godina prijatelji i dan danas smo prjatelji. Na toj utakmici kad sam poveo napad Olimpije i pitao sam ga: 'Ako ja tebi dodam loptu hoćeš li mi je ti vratiti?'. On kaže hoću! Ali ja mu nisam dao, nisam mu vjerovao", priseća se Vilfan, koga ta ideja nije napuštala!

"Onda sljedeći napad ponovo pitam, ali opet nisam smio. Onda ponovim pitanje u trećem napadu i kažem: 'Jelene ti tvoje?' Jelena je njegova ćerka, ja sam bio u Beogradu kad se ona rodila", prisjetio se tada Vilfan.

Kada je Petrović opet potvrdio da je spreman na egzibiciju, u hali je nastao totalni haos!

"Ja sam njemu dodao loptu i u tom trenutku nastala je zbrka totalna! Tamo u Beogradu, u dvorani , puna je bila dvorana. Ovi njegovi saigrači su potrčali u kontru, moji su se vratili u odbranu, ja i on smo ostali sami na polovini. Komentaor je rekao: 'Šta je ovo ljudi?', ispričao je VIlfan.

Na kraju epilog svega je bila kazna za dvojicu košarkaša koji su htjeli da se zabave!

"Uglavnom, završilo je tako da smo dobili on i ja tehničke... Sudije sviraju, prekid, razgovaraju. šta će, gdje će i dobijemo mi tehničke greške zbog omalovažavanja plejofa, tako su tada rekli", završio je priču Vilfan. 

Ovako se Vilfan seća toga
Izvor: Youtube/Croohopops

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC