• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plaćaju ih po 30.000.000 - ni za šta! Ovo su najgori ugovori u NBA, zvijezde dobijaju milione a ne igraju!

Autor Dragan Šutvić

Neki su otpušteni, nekih odavno nema u ligi, a svi imaju milione dolara na računima.

 nba liga ugovori najveći promašaji Izvor: Profimedia

Počinje nova NBA sezona, a mnogi timovi će svoje promašaje i loše procjene masno platiti. Veliki broj NBA zvijezda dobijaće novac od timova u kojima ne igra na osnovu ugovora koje su ranije potpisali. 

Među njima ima onih koji su otpušteni, ali su našli novi NBA angažman, ali ima i onih koji odavno ne igraju u NBA ali novac im redovno liježe na račun. 

Možda će vas zanimati

Najskuplje će svoju lošu procjenu platiti Detroit. Ovo je posljednja godina ugovora Blejka Grifina sa timom, a iako će mu Pistonsi dati 29.000.000 dolara, on će igrati za Bruklin! Riješili su da odustanu od projekta sa njim pa su tako riješili da ga otpuste i on je otišao u Bruklin, a ogroman novac dobija od bivšeg tima. 

Detroit će na centre koji im ne igraju potrošiti mnogo jer plaćaju i Deandre Džordana 7.800.000 dolara, a on je trenutno u Lejkersima. 

Oklahoma je ove sezone preuzela ugovor Kembe Vokera i odmah ga otpustila, tako da ga Njujork praktično neće plaćati, a Oklahoma će mu isplatiti 26.000.000 dolara ove i milion više sljedeće sezone. Ipak Tanderi imaju računicu, jednostavno njihov mladi tim ne košta puno, pa su bili spremni da se opterete Kembinom platom u zamjenu za pikove. 

Ne očekuje se ipak da ovakve stvari radi Greg Popovič, ali San Antonio plaća Al Faruka Aminua 10,000.000 dolara ove sezone iako nikada nije zaigrao za San Antonio. Nikola Batum je poslije otkaza u Šarlotu nastavio da prima platu u Hornetsima i ove godine će inkasirati 9.000.000 dolara, a svoje mjesto je pronašao u Klipersima gdje će nastupati i naredne godine. 

Od igrača koji odavnoi nisu u NBA, a nastavljaju da zarađuju milione ističu se Žoakim Noa koji ove godine od Njujorka dobija 6.400.000 dolara, Rajan Anderson kome će Majami isplatiti 5.200.000 dolara. Luol Deng kojem Lejkersi daju ravno 5 miliona, kao i Mark Gasol koji će od Memfisa dobiti 2.600.000. 

Lak novac za njih, ali vlasnike timova sigurno boli glava zbog ovoga...

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC