• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odmah šou Nikole Jokića! Dabl-dabl za veliki preokret: Srbin odigrao na MVP nivou, osvetio se Finiksu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odmoran i raspoložen, Jokić je odigrao sjajno.

 Nikola-Jokic-dabl-dabl-na-pocetku-sezone Izvor: Profimedia

Nikola Jokić vratio se prošle noći noći na NBA parkete i potvrdio zašto je aktuelni MVP. U prvoj zvaničnoj utakmici još od juna, srpski košarkaš je blistao i pokazao da je motivisan da sa Denverom napravi i korak dalje.

Nagetsi su na premijeri nove sezone savladali Finiks u gostima (110:98), i to poslije velikog preokreta, revanširavši se tako na neki način ekipi koja ih je zaustavila u polufinalu konferencije prošle sezone bez ikakvih problema. Naravno, najzaslužniji za to bio je i zvanično najbolji igrač NBA lige.

Jokić je na premijeri odigrao 34 minuta i zabilježio 27 poena (13/22), 13 skokova i po dvije asistencije i ukradene lopte, uz još tri izgubljene.

Nije mu dugo bilo potrebno da dođe do prvog dabl-dabl učinka u sezoni, a iako ga nije išao šut za tri poena - upravo je "trojkom" uz zvuk sirene na poluvremenu najavio da bi Denver mogao da sustigne Finiks koji je imao i 16 poena razlike, ali to nije uspio da održi pod naletom Nagetsa.

Zanimljivo je da se Jokić nije naročito trudio ni oko plejmejkerskih aktivnosti, kako to obično biva, tako da je asistirao za tek dva koša svom saigračima, prepustivši i drugima da kreiraju, a istakao se i eksplozivnošću.

Osim sjajnog Jokića, Denver su vodili još Vil Barton sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija i Majkl Porter Džunior sa 15 poena, šest skokova i pet asistencija. Pojačanje Džef Grin je ubacio 13, Gordon je dodao još 12 i osam skokova, a dvocifren je bio i Dozir sa 10.

U ekipi Finiksa najviše poena je postigao Bridžis (16), dok su po 15 imali Ejton i Pol, s tim da je plejmejker asistirao za još 10 koševa.

Od srpskih igrača prošle noći još samo Aleksej Pokuševski je izlazio na parket, ali nije uspio da se upiše u strijelce u porazu Oklahome protiv Jute (86:107), zabilježivši pritom tri skoka i tri asistencije. Na terenu je proveo oko 15 minuta, ali ga nije služio šut (0/2).

NBA REZULTATI

Šarlot - Indijana 123:122
Detroit - Čikago 88:94
Njujork - Boston 138:134
Toronton - Vašington 83:98
Memfis - Klivlend 132:121
Minesota - Hjuston 124:106
Nju Orleans - Filadelfija 97:117
San Antonio - Orlando 123:97
Juta - Oklahoma 107:86
Finiks - Denver 98:110
Portland - Sakramento 121:124

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC