• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TELEVISA PRESENTA - NBA zvijezda koju niko ne želi: Zašto bi neko trpio Bena Simonsa? 

Jedna od nekoliko NBA saga doživjela je kulminaciju kada je Australijanac izbačen sa treninga. Da li uskoro slijedi rasplet? U "Šestoj ličnoj" je ova tema detaljno analizirana.

 šesta lična edin i avdin ko bi trpio bena simonsa Izvor: Profimedia

Poznata je ona stara da je NBA "liga igrača", i u posljednje vrijeme smo imali priliku da se u to i uverimu. Ako igrač traži nešto, to nešto će i da dobije – da li je to hladno piće, vožnja do omiljenog restorana gdje služe ljuta krilca, ili pak trejd u neki drugi tim, to su u današnjoj NBA samo nijanse.

Najnoviji slučaj koji potresa ligu je onaj Bena Simonsa, o kojem ste već dovoljno upućeni. Sada, cijeli scenario dobio je novu dimenziju – nakon kazne neigranja koja je trajala čitavu jednu utakmicu, Simons se na sljedećem treningu prvo požalio na bolove u leđima, a zatim je došao i sa doktorskom potvrdom da je "mentalno nespreman" da se uključi u treninge. Drugim riječima, ista meta – isto odstojanje, samo je ovaj put to malo "finije" odrađeno, bez onih dječijih manira koji su obilježili inicijalni konflikt u nedelji za nama.

Slučajeva poput Simonsovih je bilo i biće. Svi se sjećamo recimo Džimija Batlera, koji je želio da pobjegne iz Minesote – i on se prvo jogunio, ali je onda došao na trening, zapeo iz sve snage, i trenirao i igrao dok mu nisu našli novi angažman. Slično je bilo i sa Džejmsom Hardenom lani, koji je zakasnio na pripreme Roketsa i došao sa kojih par (hehe) kilograma viška, ali se i on u nekom trenutku uzeo u pamet i pošteno odradio svoje dok ga nisu poslali put Njujorka.

Međutim, čini se da dobre volje za mirno (ili makar časno) razrješenje u Filadelfiji trenutno nema. Dok Simons ima ima mentalne probleme ili blaži išijas (vjerujte u šta želite), prvi operativac Siksersa Deril Mori je dao intervju u kojem kaže da nema namjeru da popusti u svojoj namjeri da za povremenog reprezentativca Australije dobije ono što je namjerio – naglasivši pritom da ako treba da čeka četiri godine, koliko traje Simonsov ugovor, da će toliko i čekati.

Čija je greška? Pa, i ovih i onih...

"Pričao sam sa nekoliko igrača, i oni se slažu da je ono što se pričalo nakon ispadanja od Atlante nije baš idealno", podsjeća Edin na izjave koje su poslije sedme utakmice dali Džoel Embid i Dok Rivers. "Ali, Simons je to morao da okrene na svoju stranu. Da dođe motivisan i kaže – ja ne želim da budem ovdje, želim da budem trejdovan, volio bih da to bude ovde, ovdje i ondje. I onda dođeš na trening i kidaš, pa kidaš na utakmicama, natrljaš im na nos sve ovo što su rekli protiv tebe".

Međutim, Edin podsjeća i na ključni momenat od prije nekoliko sedmica kada su igrači Filadelfije željeli kolektivno da dođu kod Simonsa u "El Ej" na kaficu, ali ih je ovaj hladno odbio. "Tada sam i definitivno stao na stranu kluba. To je meni nevjerovatno. Ružno je što su oni njega javno prozivali, ružno je to i kako je on igrao u tom plej-ofu...ali brate, sjedneš sa tim ljudima. Pa znate se godinama. Posvađajte se makar kao ljudi", smije se Arenin komentator.

Miloš je pokušao da sagleda stvari iz drugog ugla. "Imamo Batlera i Hardena sa jedne strane, i Simonsa sa druge strane, i gledamo to ovako. Ako Harden buši ekipu, koju poruku on šalje – "Ljudi, možete do mene, cijena je ta i ta, ja ću vam pružiti stvari koje vi nemate na rosteru. Iskeširaćete se, ali dobićete i kvalitet". U krajnjoj liniji, tako nešto može da kaže i Batler. Ali šta može da kaže Ben Simons?", pita se on.

"Možeš da im kažeš, ja ću vam popraviti odbranu – nedovoljno – sakrivaću se od pasova, neću šutirati, postoji mogućnost da ne zakucam, da nestanem, bacanja ne umijem da pogodim...i koga si ti privukao? Kakvu reklamu praviš samom sebi? Loše ekipe te neće tražiti jer im ne popravljaš puno situaciju. Dobri timovi te neće uzeti, jer bušiš, a i ne možeš da ostaneš na parketu. Ljudi će istrpiti Hardena – trpili su mu i striptiz klubove, i piće, i ovo, i ono, ali on je igrač. Što bi neko trpio Simonsa?", jasan je Jovanović.

Okreni, obrni, status kvo u Filadelfiji se nastavlja, i Embid i drugovi idu dalje. Siksersi su na premijeru ubjedljivo savladali Nju Orleans na strani, a čini se da je cijela ekipa uživala u tome što im je na beku igrao neko ko zna da šutne (u ovom slučaju, Tajriz Meksi i Furkan Korkmaz).

Na čijoj ste vi strani? Smatrate li da je Ben u pravu, ili da bi mogao malo i da popusti?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC