• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodio Zvezdu u derbiju, predvodi i tim kola: Mondo kolumna -  ovo je idealna petorka osmog kola ABA lige!

Autor Haris Krhalić

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović i ove nedjelje je sastavio tim kola ABA lige. Naravno, rundu je obilježio "vječiti" derbi.

 mondo kolumna tim kola aba liga Izvor: MN PRESS

Nova srijeda, nova petorka kola! I ovaj put, puno novih lica... ali, bogami, neki se i vraćaju!

Plejmejker je ove nedjelje Nejc Barič. Omaleni plejmejker iz Trbovlja poveo je Split ka izuzetno bitnoj pobjedi protiv Krke, uz individualni učinak od 20 poena, 10 asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte. Barič se tako oporavio od loše utakmice u Ljubljani gde je ostao bez poena, i postao, makar na jedno kolo, znak stabilnosti u rotaciji „žutih“ koja je uglavnom sve sem stabilna. Uzevši u obzir da Split živi i umire od šuta za tri poena, iz velikog je značaja da Nejc pokuša da nastavi sa ovakvim partijama.

Izvor: MN PRESS

Njegov bekovski par je Lovro Gnjidić iz Cibone. Nismo gledali sjajnu košarke kraj Morave u ovom kolu, ali dvadesetogodišnji Zagrepčanin napravio je razliku sa svojih 18 poena, 8 asistencija, 5 skokova i dvije ukradene lopte. Gnjidić, „veoma interesantan igrač“ kako ga Edin opisuje, je već nekoliko puta ove sezone odigrao dobro – čini se da je on neko od koga mnogo toga zavisi u napadu Cibone, i da se najbolje od njega tek očekuje.

Na nisko krilo ćemo prošvercovati Dalibora Ilića, ali ne i bez razloga – Ilić je unapredio šut spolja do te tačke da mu drugi čak i skaču na finte, a procenti (42% za tri ove sezone) govore dovoljno. Ilić protiv Mege nije imao promašaj u šutu za dva (7/7) – na to je dodao i dvije trojke i dva penala za ukupno 22 poena, a imao je i svojih standardnih osam skokova (četiri u napadu). Ilić je tako potvrdio da nije bez razloga na prvom spisku novog selektora Karija Pešića, i sigurno će imati svoj učinak u mečevima protiv Letonije i Belgije.

Izvor: MN PRESS

Krilni centar ove nedjelje je Danilo Tasić, ove sezone stvarno u vrhunskoj formi. Tasić je posljednjih pet godina proveo upoznajući zemlje bivšeg Varšavskog Pakta – na kontu ima tri sezone u Rumuniji, jednu u Poljskoj i jednu u Bugarskoj, ali u FMP-u se zaista pronašao i ostvaruje zaista sjajne brojke – sezonski prosjeci su mu 14.6 poena, 6.1 skok i 3.1 asistencija po meču. Protiv Derbija, Tasić je odigrao partiju sezone – 25 poena, devet skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i jedna blokada, a pogotovo je impresivna brojka od 12 iznuđenih faulova, što valjda nismo videli još od slavnih dana Dejana Milojevića.

Na kraju, naš centar nedjelje je Luka Mitrović, koji je ponio titulu igrača utakmice u prvom ovosezonskom vječitom derbiju. Nažalost, Luka je svoje učešće u derbiju završio nešto ranije zbog povrede oka, ali je do te tačke briljirao sa 16 poena (u jednom trenutku 7/7) iz igre, sedam skokova i dvije asistencije, od kojih je ona „iza leđa“ za Nejta Voltersa materijal za špice.
Tako da, sumirajmo i ovu nedelju:

PG Nejc Barič
SG Lovro Gnjidić
SF Dalibor Ilić
PF Danilo Tasić
C Luka Mitrović

Poslušajte MONDO podkast "Šesta lična" o kolu za nama:

Do sljedeće srijede!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC