• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikada nisam radio sa nekim takve dobrote": Miškova potresna ispovijest o Jelovcu - uspomena će trajati zauvek!

Autor Dragan Šutvić

Srpski košarkaš je sredinom novembra doživio moždani udar, a preminuo tri nedjelje kasnije.

 stevan jelovac miško ražnatović Izvor: MN PRESS

Srpska košarkaš doživela je strašan gubitak u nedelju uveče. Preminuo je Stevan Jelovac, povremeni reprezentativac i dugogodišnji internacionalac, nekadašnji košarkaš Mege i Crvene zvezde - čovjek koji je još kao dječak želio da stigne do NBA lige.

Od Stevana su se opraštali AEK za koji je posljednje igrao, brojni evropski klubovi i njegove kolege, čak i selektor Rusije, a posebno emotivan je bio čovjek koji je pored njega proveo 13 godina. Od samih početaka u profesionalnim vodama Miško Ražnatović je bio menadžer Jelovcu i zajedno su proživjeli mnogo toga. 

Možda će vas zanimati

Poznati agent oglasio se na instagramu, gdje je pisao o uspomeni na Stevana za koju će se potruditi da živi, uz pominjanje anegdota. Po njegovim riječima, nikada nije zastupao igrača dobrote kakvu je imao Stevan Jelovac! 

"Kada se ovakve ružne i nepravedne stvari dogode, ljudi su skloni da govore najljepše o osobi, koja nas je napustila, možda iz reda, možda iz običaja.

Ne spadam u takve, i ovo što ću napisati o Stevanu, koji nas je napustio je slika momka i igrača kojeg sam ja znao.

Zastupao sam mnoge lošije i mnoge bolje igrače od njega. Međutim, nikada nikog takve dobrote. Stevan je jedini, koji je i pored toga što je bio u tridesetima i skoro 13 godina sa mnom, mi stalno persirao, iako sam se strašno bunio protiv toga. I pored ljutnje i kritike, nije odstupao od navike da pri svakom dolasku u kancelariju donese flašu žestokog pića. Svaki dolazak iz Novog Sada u Beograd da me posjeti se završavao i obilaskom mojih roditelja, u čijem stanu je živoo, dok je igrao u Beogradu. Kao i u vrijeme njegovog boravka u Beogradu, gibanica moje mame ga je strpljivo čekala. Dobrota i plemenitost, koja ga je krasila je bila jedinstvena, i živa sjećanja na naše putešestvije kroz Italiju, Tursku, Rusiju, Njemačku, Litvaniju, Španiju, Japan, Grčku... sada bude bolna i teška oskećanja. Ja ne spadam u osobe koje će sada napisati RIP, niti pak u one, koji ce pokazati kolika me tuga obuzima dok ovo pišem, jer je moja bol zbog njegovog odlaska zanemarljiva u odnosu na ono što sada prolazi njegova porodica. S druge strane ja sam sigurno neko ko će naći način da uspomena na Stevana, kao vrhunskog košarkaša i nevkerovatnu osobu traje zauvijek", napisao je jedan od najpoznatijih evropskih menadžera.

Podsjećamo, Stevan Jelovac je karijeru počeo u Vizuri, kasnije igrao za Megu i Crvenu zvezdu, a zatim godinama u inostranstvu gdje je promijenio veliki broj klubova.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC