• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvata još boli poraz od Srbije na Olimpijskim igrama! Plejmejker ne može da prežali taj meč

Autor Haris Krhalić

Hrvatski plejmejker Roko Leni Ukić još ne može da prežali poraz od Srbje u Rio de Žaneiru.

 roko leni ukić o porazu protiv srbije Izvor: MN Press/Youtube/Printscreen/Podcast Inkubator

"Poraz od Srbije je najteži u mojoj karijeri. Da mogu da ponovim jedan meč, to bi bio taj duel u Riju". Ovo su riječi Roka Lenija Ukića (37), iskusnog hrvatskog plejmejkera.

U četvrtfinalu Olimpijskih igara prije pet godina je Srbija savladala Hrvatsku (86:83), a taj meč Ukić ne može da prežali.

Prilikom gostovanja u podkastu "Inkubator" je pričao najviše o toj utakmici koju je riješio Nikola Jokić pošto je u posljednjih 13 sekundi dao tri od četiri slobdna bacanja.

"Da mogu da ponovim jedan meč u karijeri, to bi bio taj duel sa Srbijom, moj najteži poraz. Pričamo o reprezentaciji koja je druga na svijetu, osvojila je toliko medalja, bila je druga u Riju. Imali smo prednost od šest poena na poluvremenu, bili su na konopcima", rekao je Ukić.

Srbija - Hrvatska Rio košarka
Izvor: YouTube/Goran Arsić

Ukić je taj meč završio sa četiri poena, četiri asistencije i četiri lične greške, od čega je tri faula napravio u prvom poluvremenu.

"Šta bih promijenio? Tražio bih od Hezonje da faulira njihovog centra, a ne ja da napravim treći faul prije poluvremena. Ne zna ni on što nije napravio faul, vjerovatno zbog neiskustva. Bilo je to vrijeme kad si mogao da prođeš bez nesportske lične. Srbi imaju dobar status kod sudija. Teodosić je često 'flopovao', ali ima ime i zaslužuje da se izvuče na taj način, a onda ja ulazim u problem. Nisam dao puno poena niti sam pravio spektakl, ali sam davao stabilnost, imao sam ulogu koja je važnija od statistike."

Upravo je taj momenat i njegovo dobijanje treće lične istakao kao jedan od ključnih detalja.

"Bio sam na klupi na početku drugog poluvremena. Srbija je napravila seriju, presjekli su nam linije, Bilan je kao centar prenosio loptu. Oni su napravili razliku, mi smo se vratili, pa smo ostali kratki za jednu loptu. To mi je bolno iskustvo. Biti peti na Igrama je sjajan rezultat, posebno kada se gleda iz ove perspektive.

Roko Leni Ukić
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

Hrvatska reprezentacija se dosta muči u posljednje vrijeme, sve više se priča o lošem odnosu unutar tima. Roko je kao jedan od najiskusnijih prošao kroz dosta toga sa nacionalnim timom.

"U Rio de Žaneiru smo imali najbolju hemiju od kad igram u reprezentaciji. Meni je taj rezultat senzacionalan. Izgubili smo od Srbije u četvrtfinalu, na jednu loptu. Jasno je da javnost ne bi trebalo to da ocijeni kao svjetsko čudo, ali ponavljam. Za mene je to senzacionalan uspjeh", zaključio je Ukić.

SRBIJA: Teodosić 9 (10as), Simonović, Bogdanović 18 (5as), Marković 12, Kalinić 6, Nedović, Raduljica 12, Jokić 12, Štimac, Jović 9, Mačvan 8

HRVATSKA: Babić 4, Simon 8 (5as, 5 izg.l), Hezonja 16 (8sk), Šarić 7, Ukić 4, Planinić 5 (8sk), Bilan 10, Bogdanović 28

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC