• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najčudniji derbi u Hrvatskoj - Cibona protiv Dinama: Srbin će sjediti na klupi, a BBB će navijati protiv svojih

Autor Dragan Šutvić

Za koga će navijati gledaoci u Draženovom domu?

 košarka hrvatska cibona dinamo  Izvor: MNPRESS

Kada je prošle godine Košarkaški klub Rudeš iz Zagreba preimenovan u KK Dinamo Zagreb, sa praktično identičnim grbom kao istoimeni fudbalski klub, bilo je logično da će se u nekom trenutku sresti sa Cibonom.

Taj susret dogodiće se ovog utorka, u Kupu Krešimira Ćosića, u Draženovom domu u glavnom gradu Hrvatske. "Nadam se da će moji igrači znati na koji koš napadaju", našalio se srpski trener Vladimir Jovanović, koji će voditi Cibonu u jednom od najčudnijih derbija u istoriji hrvatske košarke.

Možda će vas zanimati

Interesantno je da za KK Dinamo Zagreb navijaju navijači fudbalske sekcije, "Bad Blue Boys", koji su decenijama podržavali cibose i bodrili ih i u danima najveće slave, kada su dvije evropske titule stigle u taj grad.

Dinamovci su i na jednoj i na drugoj strani, a posebno je interesantno to da će za KK Dinamo nastupiti i sinovi legendi Cibone, David Ušić, sin Svena Ušića i Ivan Nakić, sin Mihovila Nakića. Obojica seniora bili su članovi ekipe koja je u uzastopnim sezonama osvajala Stari kontinent na čelu sa Draženom Petrovićem.

"Svjesni smo da smo favoriti, ali Dinamo ima svoje ambicije i kvalitete. Kup utakmica je ipak jedna i imaće podršku s tribina koja će im sigurno značiti, kao i mojim igračima, jer većina su simpatizeri tog kluba. Mi se zaista spremamo na najbolji način da se čudo ne bi dogodilo", rekao je Jovanović u najavi meča.

Izvor: MN PRESS

Kapiten Cibone Danko Branković bio je iskren kada je rekao da nije ni sanjao da će igrati protiv Dinama.

"Kao mali sam gledao utakmice fudbalskog kluba sa prozora, a sada igram protiv košarkaškog. Ali, spremamo se maksimalno, kao da je najjača utakmica, jer se u Kupu uvek možete desiti iznenađenje, pa moramo da budemo na nivou", rekao je on.

Dinamo se takmiči u drugoj ligi Hrvatske i sutrašnji meč biće jedan od najvećih od kada je preimenovan nazivom mnogo poznatijeg fudbalskog kluba.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC