• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije dobro počelo, ali pobjeda se piše - Loš start Igokee, serija 15:0, pa slavlje protiv Cibone

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igokea u 12. kolu ABA lige pred svojim navijačima u Laktašima porazila Cibonu.

 Igokea - Cibona Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Meč 12. kola ABA lige Igokea i Cibona dočekali su sa identičnim skorom od pet pobjeda i šest poraza, a nakon večerašnjeg meča Aleksandrovčani su stigli do polovičnog učinka na Jadranu.

Iako je Cibona nastupila bez kapitena Roka Prkačina, agresivna igra Zagrepčana na startu susreta kao da je iznenadila izabranike Dragana Bajića. Kasnije su Aleksandrovčani uspjeli da se vrate i prije svega maestralnom igrom u drugoj četvrtini, tokom koje su, računajući i kraj prvog kvartala, napravili seriju 15:0, "prelome" meč.

IGOKEA - CIBONA 82:72 (15:21, 25:11, 16:22, 26:18)

Nije odbrana "igosa" stajala dobro na početku, većinu poena u prvih deset minuta gosti su postigli iz reketa, te su na prvi predah otišli s prednošću od šest poena (15:21).

Možda će vas zanimati

Ipak, vrlo lako istopljena je prednost Cibone na startu druge četvrtine. Igokea se probudila i vratila u igru brzom serijom 7:0 (9:0 računajući i finiš prve dionice), te je u 13. minutu susreta prvi put stigla do vođstva (22:21).

"Prazan hod" hrvatskog tima od skoro šest minuta u drugoj četvrtini omogućio je "igosima" da vežu čak 15 poena, bez ijednog primljenog. Dešon Stivens se raspucao u tim trenucima, pa je već u prvom poluvremenu stigao do dvocifrenog učinka (10 poena, sedam skokova). U 15. minutu tako je na semaforu stajalo 28:21 (a minut pred kraj prve četvrtine rezultat je bio 13:21).

U pretposljednjem napadu u prvom poluvremenu, Džejms Robinson trojkom iz samog ugla prvi put na meču Igokei je donio dvocifrenu prednost (40:29), koju su gosti do odlaska na pauzu između dva poluvremena uspjeli da smanje na osam poena (40:32).

Nakon što je Ciboni pripala prva, Igokei druga četvrtina, ponovo su gosti pokazali više koncentracije u trećem kvartalu.

Iz minuta u minut Zagrepčani su smanjivali zaostatak, nije Bajićev tim imao rješenje za nekadašnjeg člana Sparsa i tuzlanske Slobode Amara Gegića, koji je zajedno sa raspoloženim Mateom Drežnjakom i Dankom Brankovićem omogućio svom timu da se u potpunosti vrati u meč uoči odlučujućih deset minuta meča.

Rezultat na kraju treće četvrtine 56:54 bio je garant uzbudljive završnice.

Ali, propustili su gosti šansu da povedu početkom četvrte četvrtine, nakon čega su Marko Jošilo i Antabija Voler pogodili vrlo važne šuteve za tri poena, za ponovo nešto osjetniju prednost "igosa" - 64:57.

Uspjeli su Aleksandrovčani da odbija napade rivala, a onda na tri minuta pred kraj vrate dvocifreni "plus" i tako prelome meč. Povratka za Cibonu nije bilo.

Dešon Stivens susret je okončao sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i čak 15 skokova. Pratili su ga Marko Jošilo sa 15, te Džejms Robinson i Dalibor Ilić, koji su ubacili po 10 poena.

Mateo Drežnjak sa 17 poena bio je najefikasniji pojedinac na meču, dok su dvocifren učinak u taboru Zagrepčana imali još Amar Gegić (15 poena) i Danko Branković (12).

Do kraja 2021. godine "igose" očekuje gostovanje Krki, dok će u posljednjem meču uoči Nove godine Cibona ugostiti Cedevitu.

ABA LIGA - 12. KOLO:

Igokea m:tel - Cibona 82:72

Odigrano u utorak:

FMP - Split 93:77

U subotu:

Mornar - Partizan (17.00)
Cedevita - Derbi (19.00)
Budućnost - Krka (21.00)

U nedjelju:

Mega - Zadar (12.00)
Crvena zvezda - Borac (18.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC