• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petorka kola ABA lige - "G Money", pa svi ostali: Njih petorica su zablistali na Jadranu!

Autor Dragan Šutvić

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović napravio je presjek najboljih učinaka u "jadranskom" kolu. Ovo su petorica najboljih igrača!

 aba liga 11. kolo najbolja petorka Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novo kolo, nova petorka kola! Malo kasnimo ovaj put sa cijelom ABA pričom, ali bolje i to nego da nema ničega, a što kažu u Čačku, nema da nema, mož' samo da nestane. Nestalo nije, pa onda, da vidimo ko je ove nedjelje zaslužio mjesto u prestižnom Ol-ABA sastavu...

Na poziciji plejmejkera će se prvi put ove sezone naći Nemanja Gordić. Iskusni "Gorda" je predvodio svoje mornare na putu ka pobjedi u Zadru, povezavši sve konce napada – poentirao je (15 poena), ali i razigravao (9 asistencija), i sa još tri skoka "skupio“ indeks 21. Gordić je na utakmici pogodio i sedam slobodnih bacanja, i time izbio na treće mjesto vječne liste ABA penaldžija. Ispred njega se sada nalaze samo Davor Kus i Andrija Žižić.

Izvor: MN PRESS

Na šuteru, opet je tu Garet Nevels. Sjajni "G-Money" je još jednom odveo "pantere" do trijumfa, ovoga puta sa dabl-dabl učinkom 23 poena (izuzetnih 9/13 iz igre, 3/3 penali) i 10 skokova. Nevels je takođe imao i četiri uspješna dodavanja, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju, popunivši tako gotovo sve statističke kolone. Sa indeksnim rejtingom 36, Nevels je proglašen i za zvaničnog MVP-ja kola, pa nije stoga ni previše čudno što je i kod nas u izboru.

Nisko krilo igra Dejan Davidovac. Zvezdin igrač je dugo "spavao" ove sezone, ali probudio se kada je svojoj ekipi najviše trebao. Silom prilika prekomandovan na poziciju centra, popularni "Deda" je povukao crveno-bijele sa ivice ponora i bio ključni igrač preokreta i pobjede u Novom Mestu. Od svojih 19 poena, čak 14 je postigao sa penala – upisao je i deset skokova, kao i tri ukradene lopte. Sve to bilo je dosta za indeks 34 – neloše, rekli bi.

Izvor: MN PRESS

Krilni centar je mladi, talentovani Nikola Jović. Nije Split imao šanse protiv razigranog "mini Jokića" u ovom susretu – 25 poena, 4 skoka, i po jedna asistencija i ukradena ukrasili su negov statistički učinak. Jović je pokazao da ga je jako teško braniti kad je u elementu, a u nedjelju rano popodne smo ga vidjeli u baš takvom izdanju.

Za kraj, na centru je tu Kenan Kamenjaš. Iako je Trevor Tompson odigrao stvarno vrhunsku partiju protiv Mornara, njegov tim je poražen, pa će starter ipak biti visoki Sarajlija. "Naoružan" kreacijom Nikole Pavlićevića, Kamenjaš je ubacio 26 poena (odličnih 12/17 iz igre) i uhvatio devet skokova, pokazavši tako da je on itekako sposoban za nešto više od samo hvatanja otpadaka u ofanzivnom skoku i vraćanja ih u protivnički koš.

Izvor: MN PRESS

Dakle, petorka kola je...

PG Nemanja Gordić
SG Garet Nevels
SF Dejan Davidovac
PF Nikola Jović
C Kenan Kamenjaš

Do sljedeće nedjelje!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC