• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa čuvenim Srbima, a i sa 51 godinom je mašina: Ovako pomoćnik u Sakramentu trenira pred NBA meč! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji bek Sakramenta sada radi u tom timu kao pomoćni trener, a predstavlja i pravi primjer igračima kako treba da se ponašaju.

 dag kristi trenira pred nba meč Izvor: Twitter/NBCSKings/printscreen

Košarkaši Sakramento Kingsa ni ove sezone ne blistaju u NBA ligi, a noćas su upisali poraz i od lokalnog rivala - Golden Stejta. Sa skorom 13-19 nisu na poziciji koja vodi u plej-of, a od tima koji je prije dvadesetak godina žario i palio ligom ostala su samo sjećanja.

Doduše, ima i poneki svjedok tih dešavanja. Recimo, nekadašnji Dag Kristi (51), bivši saigrač dvojice srpskih košarkaša u zlatnim danima franšize iz Kalifornije. On je i sinoć, kao pomoćni trener Kingsa oduševio navijače tog tima.

Možda će vas zanimati

Čovjek koji je od 2000. do 2005. godine igrao za Sakramento sada u njemu radi kao asistent trenera, a i dalje se trudi da održi dobru formu. Pojavio se snimak na kojem se vidi kako Dag trči uz stepenice pred meč njegovog tima i Golden Stejta.

Nekadašnji NBA bek sa gotovo 15 godina iskustva bio je tokom igračke karijere poznat kao veliki radnik na terenu. Svojevremeno je biran u najbolju defanzivnu petorku lige, a očigledno je radne navike zadržao i nakon karijere koja se završila 2007. godine.

Pogledajte kako to izgleda:

Kristi je u Sakramento Kingsima igrao tokom ere tima koji su navijači zvali "Najbolji šou na terenu", a u toj ekipi nalazi su se Džejson Vilijams, Peđa Stojaković, Kris Veber i Vlade Divac. Koliko je ekipa bila važna za Sakramento pokazuje i da su obojici srpskih košarkaša brojevi povučeni iz upotrebe u ovoj franšizi.

Pamte se njihove spektakularne sezone početkom dvijehiljaditih i kultni mečevi sa Lejkersima u kojima je malo falilo da stignu do borbe za NBA prsten.

Inače, Lejkersi su i prvi NBA tim Daga Kristija. Draftovali su ga Sijetl Supersoniksi, ali se brzo preselio u Los Anđeles. Igrao je još za Njujor Nikse, Toronto Reptorse, Orlando Medžik, Dalas Maverikse i Los Anđeles Kliperse, u kojima je pokušao da se vrati iz penzije kroz kratkoročne ugovore.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC