• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet nas bombarduje, a mi ih dobijamo 20 razlike: Kultni centar Srbije sjeća se 90-ih - Svi su nas se plašili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tih godina bio je idol mnogim klincima, toranj pod koše m kome niko nije mogao ništa!

 željko rebrača prisjetio se devedesetih godina Izvor: MN PRESS

Nekadašnji trofejni centar reprezentacije Jugoslavije i legenda srpske košarke Željko Rebrača prisjetio se slavnih dana svoje karijere u razgovoru za španski "Gigantes". 

Upitali su ga španski novinari kako je bilo igrati za taj tim Jugoslavije devedesetih, koji je nakon sankcija i zabrana dominirao evropskom košarkom. 

Možda će vas zanimati

"Htjeli smo da pokažemo da smo najbolji i da razbijemo svakoga. Svi su se plašili kada su igrali protiv nas, svuda po svijetu protivnici su gledali kako igramo, a pobjeđivali smo ih sve sa 20 razlike. U Srbiji smo bili kao Bitlsi, svi su nas voljeli, uvijek je bila sjajna atmosfera kad igramo", rekao je on. 

Centar koji je ponikao u Partizanu, pa dominirao u Evropi, da bi od 2001. do 2007. godine igrao u NBA, sa timom SRJ osvojio je dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo. 

"Ako bismo otišli u restoran, sve je bilo besplatno, mogli smo da radimo šta god smo htjeli. U tom smislu život je bio dobar. Ali i mi smo radili sjajne stvari jer smo pobjeđivali najbolje timove na svijetu dok su nas bombardovali. To nam je davalo energiju da pokažemo svijetu da smo bolji od onoga što se pričalo o nama. Nije to lako objasniti, to su bili posebni momenti tih godina", smatra Rebrača. 

Na Olimpijskim igrama 1996. godine srpski tim se 30 minuta nosio sa drim-timom u kome su pod košem igrali Dejvid Robinson, Hakim Olajdžuvon i Šakil O'Nil. 

"Nisam bio spreman za taj meč, imao sam 24 godine i bio sam jako mlad i jako mršav. Nisam mogao da igram protiv Šeka, Hakima ili Dejvida Robinsona. Oni su bili mnogo kvalitetniji i mnogo jači od mene. Probao sam da se takmičim, ali bili su bolji naravno. Divac je bio mnogo iskusniji jer je igrao u NBA. To je bilo dobro iskustvo za mene, da vidim gdje sam, U tim godinama još uvijek sam se razvijao, dobijao mišićnu masu, tada je košarka bila mnogo jača nego sada", rekao je Rebrača.

On je tokom karijere u NBA imao problema sa srcem, ali sada je sve u redu. 

"Moje srce je u redu, mada sam imao problema. Sada se bavim boksom i pokušavam da ostanem u formi. Možda imam četiri ili pet kilograma viška, ali sam dobro. Ne pijem nikakve lijekove i dobro je sve", rekao je on. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC