• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron ga dozivao, on mu nije dao loptu: Zvijezda Lejkersa koju svi kritikuju - da li će ostati u timu?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"On igra za statistiku", rekao je i poznati NBA as o košarkašku čija igra godinama izaziva kontroverze

 Rasel Vestbruk nije htio da dodaje Lebronu Džejmsu Izvor: Profimedia

Lejkersi su bolno izgubili u Božićnom spektaklu protiv Bruklina, a jedna scena je ostala posebno "urezana" svima koji su gledali završnicu.

Rasel Vestbruk, neumorni "motor" ekipe, pola minuta prije kraja je krenuo na prodor i pokušao je da riješi tu situaciju prodorom, iako je imao dva razloga da to ne radi. Kao prvo, Lejkersima je bila potrebna trojka za izjednačenje, a kao drugo, Lebron Džejms je stajao u uglu i čekao da Vestbruk pronađe način da mu doda loptu. To nije bilo lako izvodljvo, ali djeluje da Vestbruk na to nije ni pomislio. Pogledajte.

Iako je ćudljiva zvijezda Lejkersa u sličnoj situaciji ovog mjeseca asistirala za pobjedonosnu trojku "seljačkog Kobija Brajanta" protiv Dalasa, u ovoj situaciji je gledala samo sebe. I to nije bilo prvi put, a postavlja se pitanje da li će Vestbruk dobiti još mnogo šansi, jer je očigledno da Lejkersi previše osciluju sa njim, kao i on kroz karijeru.

Situacija u kojoj nije dodao Lebronu nije bila jedina njegova greška koju je uživo gledala cijela Amerika, kao i ljubitelji košarke širom svijeta. Minut ranije je potpuno ispustio iz vida šutera Bruklina Petija Milsa i naravno da je Australijanac to odmah kaznio. Pogledajte i tu situaciju.

Tako su se odavno pojavili stavovi da bi Lejkersi trebalo da iscrpe sve opcije da trejduju Rasela Vestbruka, uz objašnjenje da nikad neće osvojiti titulu sa njegovom odbranom. Pogledajte kako je igra:

Lejkersi se muče, imaju skor 16-18 u trenutku u kojem su prošle sezone imali 23-11 i za platu od 44 miliona dolara očekivalo se da od Vestbruka dobiju više, ali on ne pruža očekivano i nije jedini. Samo je utisak da njegove greške i momenti "pomračenja" najviše bodu oči.

Iako su Vestbrukovi brojevi i ove sezone dobri (19,6 poena u prosjeku, kao i po osam skokova i asistencija po meču), nije malo onih koji tvrde da je to i dalje onaj isti Rasel, koji se nikad neće promijeniti i neće znati da vodi ekipu do titule i velikog rezultata.

"On definitivno ima dobru statistiku, to i juri. Ali mislim da je ipak pakleno dobar igrač. Da li znate koliko je teško napraviti tripl-dabl", u istoj rečenici ga je i kritikovao i hvalio lider Minesote Karl Entoni-Tauns. Uostalom, izrekao je naglas ono što o Vestbruku mnogi misle.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC