• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić otvorio dušu - Ritam je ubitačan, svi trpimo! Trener Zvezde emotivan: Najteža sezona u karijeri? Nije lako...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Radonjić je pričao o svemu poslije poraza od Monaka.

 dejan radonjić izjava poslije poraza kk crvena zvezda protiv monaka Izvor: MNPRESS

Ostala je Crvena zvezda bez pobjede u Beogradu. Monako je poslije velikog preokreta nadoknadio 20 poena zaostatka i odnio bodove (91:80).

Po završetku utakmice su emotivni bili treneri oba tima. Prvo Saša Obradović, a potom i Dejan Radonjić.

Možda će vas zanimati

Šef struke srpskog tima je poslije uobičajene poruke i četstitke protivniku otvorio dušu i pričao o svim problemima sa kojima su se suočavali crveno-bijeli.

"Čestitam Monaku na pobjedi, igrali su dobar meč. Ofanzivno su pokazali šta mogu. Prvo poluvrijeme smo igrali napadački veoma dobro, u drugom dijelu se to promijenilo. Pobijedili su i to je to. Šta sam rekao Obradoviću pred početak meča? Pitali smo jedan drugog kako si, uobičajeno", počeo je Radonjić.

Poslije meča sa Armanijem je Etore Mesina rekao da je trenutni format loš za sve i da utiče na kvalitet košarke. To je bila tema koja je pogodila "u centar" Radonjića.

"Ritam je ubitačan, težak je i trpe svi učesnici, a vjerovatno i gledaoci zbog toga. Korona je dodatno pokrenula neke stvari i uvela nas u to da pokušavamo da prevazilazimo sve to i onda kao posljedicu imamo još teže rasporede, potrošnju, udare na sve timove. Ostaje da se vidi kako će ko to da iznese i da kroz sezonu lakše nosi. Neko ima ligu sa više ili manje opterećenja sa više ili manje mečeva ili putovanja. Svi se slažemo oko toga i na sve to što je bilo imamo i koronu koja nas je sve dodatno opteretila. Iskreno, teško je. Treba igrati meč i razmišljati koliko ko na terenu treba minuta da izdrži, a kamoli kvalitet koji svi žele da vide."

Na direktno pitanje da li je, kada se uzmu u obzir svi problemi, ovo najteža sezona u njegovoj trenerskoj karijeri Radonjić je prvo malo zastao, pa onda odgovorio.

"Ima još da se igra, ovo kroz šta smo prošli od prvog dana od kada smo se okupili, pričali smo baš o tome u svlačionici, bilo je teško za objasniti. Pred svaku sezonu znamo šta može da se dogodi tokom sezona, ali je krenulo i prije toga, trajalo je dugo i tek oko Nove godine smo očekivali da ćemo imati sve igrače spremne za trening. Onda nam se desilo ovo. Moramo da tražimo svakodnevna rješenja, da vidimo kako ćemo da prevaziđemo situaciju, da vidimo kako će biti sljedeći trening, pa onda naredna utakmica i sve tako ukrug. Ostaje nam to da radimo. Koliko će nam vremena trebati da se vratimo na visok nivo iz decembra, gdje smo igrali protiv prvaka Evrope, Zenita i svih tih. Vraćamo se unazad malo, ali moramo da gledamo naprijed."

Dao je zatim analizu utakmice i svega viđenog.

"Monako je odigrao dobar meč, pokazali su kakve kapacitete imaju napadački. Nije to ni prvi put, a ni posljednji u sezoni. U prvom dijelu meča smo ofanzivno bili odlični, vjerovatno i naše najbolje poluvrijeme u napadu. Imali smo 15-16 minuta dobar ritam, energiju, poslije toga je uslijedilo nešto što ja pričam već mjesec dana."

Zastao je na kratko, pa je onda nastavio da objašnjava.

"Iz problema u kom smo bili ušli smo u trening, šteta što niste mogli da dođete da vidite prije nekoliko dan, onda bi vam sve bilo jasno. Nismo imali energije, previše grešaka, oni su igrali dobro, čvrsto u odbrani. Mi smo imali pretežak meč sa Armanijem, prije toga dosta putovanja, preveliko opterećenje poslije svega što nam se dešavalo u prethodnih mjesec dana. To je došlo na naplatu. Žao mi je zbog poraza, evidentno je bilo da nema energije i da je sve što se desilo posljedica toga. Dali smo energetski maksimum protiv Armanija, sada smo pravili atipične greške i sa Milanom i sada. Nadam se da ćemo uspjeti da se vratimo i da dođemo do nekog nivoa."

Svjestan je i on da su njegovi igrači trenutno daleko od željenog nivoa i prave forme.

"Imali smo četiri evroligaška i dva abaligaška meča, imali smo svježinu da uradimo nešto, poslije toga nas je stiglo i došlo je ono što je moglo da se nasluti. Nadali smo se da ćemo proći bolje. Treba napraviti analizu i truditi se da u nekom narednom periodu probamo da se podignemo. Neće to trajati dan ili dva, već duže vrijeme. Da smo imali možda lakše protivnike ili rivale koji nisu u formi ili koji nisu kvalitetni kao Armani i Monako, možda bismo mogli više da napravimo, ali takav je raspored."

Da stvari budu gore, sada se na povredu požalio i Maik Cirbes koji je nedavno potpisao ugovor sa klubom.

"Imali smo Holinsa, Voltersa, Cirbes je osjetio neki problem takođe u prvom dijelu utakmice. Neko 12-13 dana ne prošeta, pa dođe da igra na ovom nivou, najprostije da objasnim. Po nekima se vidi više, po nekima manje. Nema prevelikih odstupanja u trajanju pauze. Mi smo tim koji je energijom plijenio, igrao i kroz to pravio dobre stvari. Kada se na to dodaju igrači koji nisu u formi poslije ovoga svega onda timski ne možemo da budemo onako kako bismo željeli. Intervali dobre igre su bili prekratki za ovaj nivo."

Dodatni problem je i težak raspored.

"Ušli smo u raspored koji je takav, mnogo mečeva, putovanja, sada dupli evroligaški program. Treba da vidimo i udare zbog toga. Treba vidjeti kako će ekipa da izgleda i da se ponaša u narednim danima. Imamo probleme od prvog dana, imali smo povrede, sad je ovo. Davidovac? Nije igrao."

Na kraju je istakao da se nada da će stvari biti bolje uskoro.

"Nikome nije jednostavno, ni igračima ni nama. Bitno je da smo pokazali mnogo toga dobrog i da smo u jednoj teškoj situaciji stajali uspravno, karakterno, nismo mogli da izdržimo možda večeras, ali to ne znači da nismo svjesni koliko možemo. Svjesni smo da nam za to treba još treninga, utakmica i nadam se bez dodatnih opterećenja", zaključio je Radonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC