• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršena partija Jokića, ovako igra samo MVP! Sam je razbio "drim tim", upisao 14. tripl-dabl ove sezone! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je igrao "za naše oči" u terminu koji odgovara cijeloj Srbiji. I bilo je maestralno...

 jokić sjajna partija protiv bruklina  Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra MVP košarku i to niko ne može da ospori. Možda, čak i bolje nego prošle sezone, a to nije lako nadmašiti, pa je zaista bizarno da ga mnogi ne smatraju prvim favoritom za titulu "najkorisnijeg" igrača.

Jokić je u nedjelju uveče "rasturio" Bruklin, zabilježio je novi tripl-dabl, čak 14. u sezoni. Igrao je skoro savršeno od početka do kraja utakmice i zbog toga je njegova "osakaćena" ekipa ostvarila pobjedu protiv Netsa 124:104. Tako su prekinuli niz od tri poraza, a Bruklinu zadali osmi uzastopni...

Prvo poluvrijeme bio je nevjerovatno, vidjeli smo čak 151 poen, jedan više je dao Denver, dok je Jokić "razarao" iz igre - imao je osam pogodaka od devet šuteva!

U sličnom ritmu nastavio je i u drugom dijelu, do drugog promašaja došao je tek nakon 12 upućenih šuteva, pa sabrana statistika na kraju meča kaže sljedeće: Jokić je meč završio sa 27 poena, 12 skokova i deset asistencija za nešto manje od pola sata na parketu.

Šutirao je 12 od 15, a imao je i dvije ukradene i dvije izgubljene lopte, što je takođe senzacionalno kada se uzme u obzir koliko dugo je bila kod njega...

Zanimljivo je da je ovo bila njegova 500. utakmica u NBA ligi, a posebno ju je "začiniom" spektakularnom asistencijom.

Utakmica je bila vrlo "naelektrisana", Kazins i Jokić su ratovali sa igračima Bruklina, zbog čega je i te kako bilo osnova zbog čudnog sudijskog kriterijuma, međutim situacija nije na kraju eskalirala.


Jokić je pomoć imao u Vilu Bartonu koji je odigrao dobar meč, ubacio je 21 poen, dok je sve bolji i Aron Gordon. Protiv Bruklina je zabilježio 17 poena, devet skokova i sedam asistencija, a dvocifreni su bili Džef Grin (12), Moris (12), Forbs (11) i Nađi (10).

S druge strane Bruklin je predvodio Irving sa 27 poena, pet skokova i 11 asistencija, ali se u nastavku umorio. Pratili su ga Tomas sa 20 i Grifin sa 19 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC