• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nismo znali ni ko će da igra protiv Zvezde! Trener Mege poslije meča otkrio - Mogli smo samo ovako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Njegov tim je izgubio, ali ističe da su ovakvi mečevi dragocjeni.

 Vlada-Jovanovic-posle-poraza-od-Zvezde Izvor: Youtube/screenshot/KK Mega Mozzart

Mega je povela na startu, uspijevala da se drži tokom skoro cijelog meča, ali je na kraju Crvena zvezda odnijela cijeli plijen.

Tim Vlade Jovanovića je kao i protivnik imao problema na poziciji centra, a to je na kraju po mišljenju trenera Mege odlučilo meč.

"Prije svega mi do početka utakmice nismo u kom ćemo sastavu da nastupamo. Prethodna dva-tri dana smo imali neke slučajne povrede Vujića i Balcerovskog na poziciji "pet". A to je pozicija koja je izuzetno potrebna s obzirom na veličinu Zvezde, posebno ako igra Kuzmić. Mi smo ipak odreagovali kako smo jedino mogli. Ušli smo sa jednim centrom i to je donekle odredilo utakmicu", naglasio je on. 

Skok u napadu je na kraju odredio mnogo toga, pogotovo u finišu.

"Veći dio utakmice smo igrali sa dobrom idejom i u dobrom intenzitetu. Pali smo u dva-tri segmenta, a to je prije svega taj skok u napadu. Najviše u četvrtoj četvrtini", smatra Jovanović.

Čvrst tim Crvene zvezde nije uspijevao da slomi Megu do samog kraja, ali je došao do pobjede. Sada slijedi priprema za naredne mečeve.

"Moram da kažem da je jako bitno da se odgovori na čvrstinu Zvezde što smo mi donekle i uradili, ali poslije na smanjenu rotaciju pogotovo sa visokim igračima morali smo da uđemo u neke alternativne odbrane. Mom timu ostaje nekoliko dana da se oporavi, a onda putujemo za Crnu Goru na duel sa Studentskim centrom. Ulazimo u raspored koji će biti jako zahtijevan za ovaj mlad tim, pogotov kad nismo svi zdravi", naglasio je Jovanović.

Na kraju je istakao da su ovakvi mečevi jako bitni za mlad tim i da njegovi igrači rastu iz meča u meč sa velikim ekipama.

"Mnogo je važno, stvarno je mnogo važno. Većina ovih momaka nema seniorsko iskustvo, ili su igrali juniorsku košarku ili neke seniore sa drugačijim ulogama. Svako iskustvo koje dobiješ od utakmica sa ekipama kao što su Partizan, Zvezda, Cedevita, Budućnost je dragocjeno", završio je Jovanović. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC