• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madrid dao samo 17 poena za poluvrijeme: Fenerbahče opet pokazao zašto je hit Evrolige ove zime!

Autor Haris Krhalić

Još jedna pobjeda ekipe Saše Đorđevića u najjačem takmičenju

 Fenerbahče Real Madrid 66:51 Evroliga Izvor: Profimedia

Fenerbahče ne staje! Ekipa Aleksandra Saše Obradovića u utorak je u Istanbulu savladala i Real, i to tako što je do poluvremena primila samo 17 poena. Konačan rezultat bio je 66:51 za (19:8, 8:9, 21:13, 18:21) za turski tim koji već skoro dva i po mjeseca igra praktično perfektno u najjačem takmičenju.

Od 2. decembra i pobjede protiv Monaka u Istanbulu, Fener je ostvario devet pobjeda u deset evroligaških utakmica i tako je popravio svoj skor na 12-10, sa sve realnijim izgledima da mirno osigura mjesto u plej-ofu.

Srpski bek Marko Gudurić i u utorak je bio najefikasniji igrač Fenerbahčea, čime je opet potvrdio lidersku ulogu koju je preuzeo poslije teških povreda Nanda De Koloa i Jana Veselog. Kada je taj tandem "pao", mnogi su pomislili i da će Fener teško nastaviti ka borbi za ulazak u plej-of, ali je Đorđevićev tim zaigrao još čvršće i iz kola u kolo pokazuje snažan karakter, na čemu "Sale Nacionale" posebno insistira.

Fener je u posljednja dva kola pobijedio dva "teškaša" Evrolige, jer je u prošloj rundi bio bolji i od Armanija u Milanu, a do kraja februara čekaju ga dueli protiv Bajerna kod kuće i gostovanja Monaku i Crvenoj zvezdi.

Sa druge strane, Real sigurno ne pamti ovako neefikasnu i nepreciznu partiju u bilo kom takmičenju. Tim Pabla Lasa šutirao je u Istanbulu trojke 6/30, uz samo 37,5 odsto pogođenih šuteva za dva poena (12/32). Serhio Ljulj je šutirao trojke 2/11, Rudi Fernandez 2/9 i nisu uspjeli da pokrenu ekipu lidera Evrolige u četvrtom ovosezonskom porazu.

FENERBAHČE: Birsen, Akpinar 6, Mahmutoglu 10, Biberović, Henri 8, Pjer 10, Gudurić 12,Flojd 9, Buker 6, Polonara 5, Duverioglu.
REAL: Vilijams-Gos 2, Kozer 2, Nunjez 3, Rendolf, Fernandez 9, Abalde, Alosen 4, Poarje 2, Tavares 14, Ljulj 12, Jabusele, Tomkins 3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC