• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je nova reprezentacija Srbije - jedno joj je najpotrebnije: Emotivna poruka Marine nakon važne pobjede košarkašica!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajan početak nove ere nacionalnog tima Srbije.

 Novi-sastav-zenske-reprezentacije-Srbije-pobedio-Koreju Izvor: MN PRESS

Reprezentativke Srbije uspješno su počele novu eru, u kojoj neće među sobom imati liderke, Sonju Vasić i Jelenu Bruks. One su se povukle poslije Olimpijskih igara, a novi sastav je trijumfalno ušao u kvalifikacioni ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo u Australiji 2022.

Izabranice Marine Maljković slavile su u hali "Ranko Žeravica" u dramatičnoj završnici protiv Južne Koreje, u kojoj je jako bitnu ulogu odigrala Dragana Stanković, koja je pogodila koš za vođstvo Srbije 39 sekundi prije kraja, a onda je morala da izađe zbog povrede.

Do kraja meča je Ivog Anderson "ovjerila" trijumf sa linije slobodnih bacanja, a potom je Saša Čađo blokadom spremila gostujući tim da izbori produžetak.

"Ova ekipa se okupila po prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da djevojkama čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Utakmica je bila vrlo teška, tačno onakva kakvu smo i očekivali. Koreja je odličan tim, te djevojke su veliki borci. Mučile su nas i u Tokiju, mučile su nas i danas. Zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobijedio. Nadam se da ćemo moći ovako i da nastavimo", rekla je Marina Maljković poslije meča.

Selektorka Maljković je sigurna u jedno: "Vrijeme, treba nam vrijeme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Poslije tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali, nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju".

O povredi Dragane Stanković nije imala detaljne informacije.

"Ne znamo, čekamo da vidimo šta se dešava. Povrijedila je koljeno".

Saša Čađo dala je veliki doprinos trijumfu.

"Zaista sam zahvalna što sam dio ovog sjajnog tima i što radim sa Marinom. Ponosna sam na sve. Prvi cilj je bio da se borimo, jer je to naša igra, da se borimo svakog sekunda. Dale smo sve od sebe i pobijedile. Uvijek sam vjerovala u to kako moj tim radi. Nastaviću da vjerujem, jer ove djevojke imaju energiju i žele da urade šta treba za zemlju. Nadam se da ćemo nastaviti sve što je radila prethodna generacija. Oduvijek nas krasi ta naša velika borbenost i ono što bih rekla svaka djevojka koja dobije priliku da igra za ovaj tim, igra srcem. Ne razmišljaš, daješ sve od sebe jer želiš da daš sve od sebe za svoj tim".

U pobjedi protiv Južne Koreje za Srbiju su igrale Ivana Raca, Saša Čađo (7 poena), Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić (8), Ivon Anderson (13), Dragana Stanković (10), Jovana Nogić (13), Kristina Topuzović (6), Maja Škorić, Tina Krajišnik (6), Ivana Katanić, Mina Đorđević (2).

Srbija u subotu igra protiv Australije, a u nedjelju protiv Brazila. Obje utakmice biće odigrane od 21 čas. Plasman na Svjetsko prvenstvo izboriće dvije ekipe pored Australije, koja je kao domaćin siguran učesnik Mundobasketa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC