• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO OSVAJA KUP? Zvezda i Partizan dolaze po trofej, legenda je opet tu, a sve zanima drugoligaš!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Osam timova, sedam mečeva, pet ekipa iz ABA, četiri bivša šampiona, dva Borca i samo jedan trofej!

 Ko će osvojiti Kup Srbije najava Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Do sada smo gledali ABA ligu, Evroligu, Evrokup i KLS, a sada je vreme za borbu za prvi trofej u sezoni pošto se u Nišu igra finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Uz pet ekipa iz ABA lige: Crvenu zvezdu, Partizan, FMP, Megu i Borac, tu su i Radnički iz Kragujevca i Zlatibor iz Čajetine iz KLS-a kao i Borac iz Zemuna, trenutno peti u svojoj grupi Druge muške lige.

Sve počinje od 18 časova kada Crvena zvezda igra sa Radničkim, potom nas očekuje duel Mege i Zlatibora. U petak se prvo u ABA derbiju sastaju FMP i Borac, a potom Partizan igra sa Borcem iz Zemuna. 

Polufinala su na programu u subotu, a u nedjelju ćemo vidjeti finale. Žrijeb je takav da Crvena zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu do borbe za trofej, a evo i šta su aduti svakog tima!

Anketa

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

  • Crvena zvezda

    71.43% (10)

  • Partizan

    28.57% (4)

  • Neko od ostalih ABA timova

    0% (0)

  • Neko iz KLS

    0% (0)

  • Drugoligaš!

    0% (0)

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

Rezultati

CRVENA ZVEZDA – JURIŠ NA TROFEJ!

Izvor: MN PRESS

Najbolji tim ABA lige je krenuo da igra dobro i u Evroligi, a onda ih je presjekla korona. Ipak trener Dejan Radonjić je istakao da se ekipa polao vraća u zadovoljavajuću formu, što smo vidjeli i u Kazanju gdje je u okviru Evrolige pobijeđen Uniks.

U Nišu je znalo da bude problema u kupu za crveno-bijele, ali sada su na papiru najveći favoriti. Pobijedili su sve ekipe iz ABA u tom takmičenju, a što se tiče sastava ekipe nema Maika Cirbesa koji je povrijeđen pa je treneru bio olakšan izbor stranca za kup,

PARTIZAN – NIŠ JE TALIJA!

Izvor: MN PRESS

Znaju crno-bijeli kako se osvaja kup u Nišu! Osvojili su ukupno sedam pehara u ovoj hali, a imaju čak tri titule zaredom u "Čairu". 

Sa Željkom Obradovićem na klupi tim juri titule, a ovo je prilika da se ponovo otvori vitrina sa peharima najvećeg trenera Evrope i da "Žućkova ljevica" završi u njegovim rukama. Navijači crno-bijelih jedva čekaju ove mečeve, u kojima neće biti Jama Madara i Gregora Glasa zbog prevelikog broja stranaca.

Žreb im je dao najlakšeg rivala na startu, ali već od polufinala put će biti težak.

FMP – PANTERI SE IZVLAČE IZ KANALA!

Izvor: MN PRESS

Tim Nenada Stefanovića bio je najprijatnije iznenađenje ABA, a onda se odjednom urušio! Od poraza od Crvene zvezde 26. decembra ne znaju za pobjedu i upisali su čak šest poraza u tom periodu.

Sada je meč sa Borcem prilika da se vrate na pobjednički kolosjek, iako će igrati bez Gereta Nevelsa koji je zbog operacije i povrede na oporavku.

"Panteri" su jedna od ekipa koja je u svojoj istoriji osvajala ovo takmičenje. Sada ambicije nisu tako visoke, ali su u prvom dijelu sezone pokazali da mogu da igraju sa svakim.

MEGA – KLINCI IGRAJU NA INSPIRACIJU!

Izvor: MNPRESS

Sećamo se još uvijek kako su Megina "djeca" 2016. godine savladala Partizan u finalu i na krilima Ivanovića, Jankovića, Luvavua i Nikolića uzela jedini trofej u istoriji kluba.

Sada dolaze na Kup sa namjerom da prođu makar u polufinale. Favoriti su protiv Zlatibora, a u posljednje vrijeme stranci u ekipi igraju odlično.

Treba obratiti pažnju na Samsona Ružnjeceva i Karla Matkovića, ali i mladog reprezentativca Srbije Nikolu Jovića.

BORAC ČAČAK – MALINA I BOMBARDERI!

Izvor: MN PRESS

Očekujte kišu trojki! Marko Marinović je rekao na početku sezone da će njegova ekipa koristiti svaki slobodan prostor da šutne trojku i nije slagao.

Borac ispaljuje veliki broj dalekometnih hitaca, a tu prednjači lider ovog tima Hanter Hejl. Vratio se i iskusni Radovan Đoković , a loše vijesti su teška povreda veterana Save Lešića.
Na prvoj stepenici imaju ABA derbi – biće to zanimljiv meč!

RADNIČKI KRAGUJEVAC – RAŠKOV PLES!

Izvor: MN PRESS

Raško Katić odbija da završi karijeru! Dominira u Radničkom u prethodnih nekoliko sezona i sada je takođe doveo svoj tim na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Kao ni prošle sezone ni ove ekipu iz Kragujevca nije poslužio žrijeb, pa će na startu morati da igra sa braniocem trofeja.

ZLATIBOR – SA VRHA NA KUP!

Dušan Kutlešić (Metalac)
Izvor: MN PRESS

Tim iz Čajetine je kao prvoplasirani u Košarkaškoj ligi Srbije ušao na turnir, a sada će imati šansu da odmjeri snage sa Megom. 

Kapiten ekipe je iskusni šuter Dušan Kutlešić koga pamtimo iz njegovih dana u Metalcu, a u KLS-u daje 19,3 poena po meču.
Tu je i iskusni Nemanja Protić. a ekipa ulazi u meč poslije ubjedljive pobjede nad Slodesom u ligi.

BORAC ZEMUN – DRUGOLIGAŠKA SENZACIJA!

Izvor: MN PRESS

Ovakve ekipe svi vole da vide u kupu! Drugoligaš koji je u finalu Kupa Srbije savladao Radnički iz Kragujevca i tako obezbijedio kartu za ovaj turnir.

Tim u kome su Stefan Balmazović, Nino Čelebić i Stefan Sinovec, a koji sa klupe predvodi iskusni Siniša Matić imao je žrijeb kojim su sigurno zadovoljni.

Teško da će dobiti Partizan, ali igraće protiv velikana kojeg sa klupe predvodi Željko Obradović!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC