• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašni Nikola Jokić - ovo nikad niko nije uradio: 46 poena, tripl-dabl i istorija Srbina u NBA ligi!

Autor Haris Krhalić

Centar Denvera Nikola Jokić odigrao je partiju sezone i meč kakav nijedan igrač u istoriji NBA lige nije zabilježio!

 Nikola Jokić odličan u pobjedi protiv Nju Orleansa Izvor: Profimedia

Koliko je samo surov Nikola Jokić! Srpski košarkaš ponovo je pokazao zbog čega je prošle sezone bio MVP NBA lige i zbog čega je jedan od favorita da to postane i ove godine - ostvarivši nevjerovatan, 17. tripl-dabl učinak u sezoni u dramatičnoj pobjedi Denvera.

DENVER NAGETS - NJU ORLEANS PELIKANS 138:130
/35:19, 27:38, 22:37, 40:30, 14:6/

Dramatičan meč i pravi triler viđeni su noćas u Koloradu, ali Denver je na krilima nestvarnog Srbina uspio da stigne prvo do produžetka, a onda i konačnog preokreta vrijednog trijumfa.

Nikola Jokić je meč završio sa 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, za 43 minuta provedena na parketu. A iako ovi brojevi govore o suludoj dominaciji, ni oni nisu dovoljni da opišu šta je Somborac radio na parketu Nagetsa.

Poslije prve tri četvrtine, Jokić je na svom kontu imao "samo" 16 ubačenih poena, ali je onda uslijedila furiozna četvrta dionica i nevjerovatna 23 poena za tih 12 minuta! Upravo uz pomoć tih poena, Denver je sustigao Nju Orleans i izborio produžetak.

A tamo - ponovo dominacija Jokića. Ubacio je sedam od 14 poena Denvera, sasvim dovoljno da Nagetsi uspiju da slave. Jokić je šutirao sa nevjerovatnih 73% uspješnosti iz igre - 13/17 za dva poena i 3/5 za tri, uz 11/12 sa linije slobodnih bacanja. Imao je i četiri rampe i tri ukradene lopte.

Inače, Jokić je ovom partijom postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je zabilježio 40+ poena, 10+ skokova, 10+ asistencija, 3+ ukradene lopte i 3+ blokade na jednom meču, otkad se ova statistika vodi od 1973. godine.

Dakle, Jokić je samo u četvrtoj četvrtini i produžetku ubacio 30 poena. Sjajan u Denveru bio je i Eron Gordon sa 28 poena i osam skokova, dok je Monte moris dodao 18 poena i osam asistencija.

U Nju Orleansu se istakao Brendon Ingram sa 38 poena, Si-Džej Mekolum je ubacio 24, dok je Jonas Valančijunas imao dabl-dabl učinak od 19 poena i 14 skokova. Bio je ovo vjerovatno i najbolji meč Jokića ove sezone, a uverite se i samu kakvu nevjerovatnu partiju je odigrao:

Nikola Jokić 46 poena
Izvor: Youtube/NBA

Denver sada ima osam pobjeda u posljednjih devet mečeva i sa skorom 38-26 su na šestom mjestu Zapadne konferencije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC