• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko je od nas tražio samo jedno! Ledej otkrio detalje, pa poručio: Plan je bio jasan, samo daj loptu Aleksi!

Autor Haris Krhalić

Poslije pobjede Partizana u vječitom derbiju je svoje viđenje utakmice dao Zek Ledej.

 Ledej o pobjedi nad Zvezdom Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ostvario je Partizan prvu pobjedu protiv Crvene zvezde ove sezone. Pokazao je reakciju i poslije dva poraza je upisao trijumf.

U trećem vječitom derbiju su u "Pioniru" slavili (98:84). Igrač odluke bio je Aleksa Avramović (33, 6as), svoje viđenje utakmice dao je i Zek Ledej.

Jedan od lidera crno-bijelih je igrao 29 minuta, upisao devet poena, uz pet asistencija i četiri skoka, uz odličnu igru u odbrani i dosta stvari koje se ne vide u statistici. U razgovoru sa novinarima je ispričao i šta je bila razlika u odnosu na prethodne derbije.

"Trudio sam se da donesem energiju, da se borim kao i svi. Imamo mlad tim, moramo da radimo sve te sitne stvari koje mogu da nam pomognu. Željko nam je rekao da se borimo i da radimo ono što nismo radili u dva prethodna derbija. Svi su dali svoj doprinos, svi su dali nešto", počeo je Ledej.

Na konstataciju da je plan igre za napad u drugom dijelu bio jednostavan - daj loptu Avramoviću i pusti ga se nasmejao.

"Kada nekome ide onda morate da uradite baš to, samo da mu date loptu, da raširite teren i da mu omogućite dobre šuteve. Imao je sjajan meč, nadam se da će da nam pomogne i u nastavku sezone."

Partizan je tražio koš u posljednjim sekundama, željeli su da razlika bude veća od 15, jer su prvi abaligaški duel izgubili baš sa tom razlikom (71:56). Da se to dogodilo imali bi prednost u odnosu na Zvezdu u slučaju istog skora na kraju ligaškog dela.

"Razmišljali smo o tome u tim momentima završnice, ali moramo da se fokusiramo sada samo na stvari koje možemo da kontrolišemo. Imali smo taj šut, nije ušao, moramo da nastavimo da se borimo."

Uporedio je srpski derbi sa grčkim, pošto je nosio dres Olimpijakosa.

"Igrao sam u derbiju između Panatinaikosa i Olimpijakosa, slično je, mnogo strasti, mržnje sa obje strane. U takvim mečevima broj poena nije važan, već da radite sve što možete da pobjedite. Momci su bili nesebični i to nam je donijelo pobjedu."

Na kraju je naglasio da će ovaj trijumf da bude od velikog značaja za ekipu.

"Svaki meč je važan, bitan je bio i Kup. Ponavljam, morali smo da radimo stvari koje nismo radili u tim mečevima. Bilo je važno da svako doprinese u svojoj ulozi", zaključio je Ledej.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC