• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda srušila Real Madrid
 Crvena zvezda srušila Real Madrid

Zvezdo, kad srušiš kralja možeš u TOP8! Crveno-bijeli zaboravili derbi, pa srušili Real - nevjerovatni Davidovac!

Crvena zvezda je u Beogradu ostvarila važnu pobjedu na putu ka četvrtfinalu elitnog takmičenja.

 Crvena zvezda srušila Real Madrid Izvor: MN PRESS

Kralj je pao u Beogradu! Crvena zvezda je napravila ogroman korak ka top8 fazi Evrolige, pobijedila je Real!

U dramatičnoj završnici su crveno-bijeli pronašli put do trijumfa i ostvarili veliku pobjedu poslije drame - 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20).

Meč je prelomio nevjerovatni Dejan Davidovac poenima u posljednjem minutu. Moglo je da bude i lakše, ali je na kraju Nikola Ivanović imao mirnu ruku sa penala, poslije čega je Ljulj promaši trojku,tražio je faul i ostao je da se svađa sa sudijama dok su crveno-bijeli slavili.

Od samog starta je Zvezda krenula agresivno, napadala je obruč, iako ga je čuvao nevjerovatni Tavares. Išli su po svaku cijenu u reket i to je bio jasan znak da se ne plaše rivala. Očekivano, džin gostiju je u nekim situacijama bio neriješiva enigma, ali je i pored toga srpski tim prvi kvartal završio u plusu (16:15).

Madriđani su drugu dionicu započeli agresivnije, sve dok na scenu nije stupio Davidovac. Dejan je sjajnim fintama izluđivao protivnike, dolazio je do poena, Real je forsirao šut za tri koji je oscilirao, sve to je Radonjićev tim surovo kaznio. Odigrali su skoro savršeno u posljednja dva minuta prvog dijela i na pauzu su otišli sa vođstvom (35:28).

Glavni problem u igri crveno-bijelih bio je skok, pošto su gosti imali 25 skokova, devet u napadu.

"Imali smo problem sa skokom, previše tih u napadu. Nadam se da ćemo to poboljšati u drugom dijelu. Moramo da zadržimo istu energiju i da budemo precizniji u igri u napadu, da pronalazimo bolje pozicije za šut i da donosimo bolje odluke", poručio je Radonjić na pauzi.

Drugo poluvrijeme je Zvezda počela previše mekano, mučili su se previše u napadu, Holins je to pokušavao da nadoknadi sjajnom odbranom, stvarao je ogromne probleme rivalu, ali ništa od toga nisu uspjeli da nagrade u ofanzivi. Od trojke Ivanovića na oko pet minuta treće četvrtine crveno-bijeli nisu uspjeli da postignu koš (42:34). Nije ni Real blistao u napadu, ali dovoljno da nadoknade minus. "Prazan hod" prekinuo je Davidovac polovičnim izvođenjem penala koje je donijelo prednost Zvezdi pred posljednju dionicu (43:42).

Dramatična poslednja četvrtina, crveno-bijeli su vodili, Madriđani nisu odustajali, a onda je Volters "izmislio" poene na oko četiri minuta prije kraja koji su podigli "Pionir" na noge (57:50). Na to je Real odgovorio sa dvije ekspresne trojke Ljulja i Abaldea i povratak na početak (57:56).

Tada je na scenu stupioi nevjerovtni Davidovac! Dao je šest poena u nizu. Moglo je da bude mnogo lakše, uslijedila je prava drama u posljednjoj sekundi, Ljulj je dao dvije trojke, ali je Ivanović imao mirnu ruku sa penala. Ljulj je pokušao da donese produžetak, nije uspio, pa se poslije toga svađao sa arbitrima i unosio im se u lice.

Pogledajte

00:43
Slavlje navijača Zvezde na kraju meča
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

ZVEZDA: Lazarević, Volters 12 (4sk), Davidovac 13, Mitrović, Lazić 2, Kalinić 8 (5sk), Dobrić 9, Holins 5 (4uk.l), Simonović Ivanović 13, Vajt 2, Kuzmić 1

S: Gos 2, Nunjez, Rendolf, Ertel 2, Fernandez, Abalde 5 (5sk), Hanga 4 (5sk), Poarije 4 (5sk), Tavares 11 (11sk), Ljulj 20, Jabusele 8, Tompkins 6

Možda će vas zanimati

21:07

SLAVLJE ZVEZDE

Ovako su crveno-beli slavili sa navijačima.

Pogledajte

00:43
Slavlje navijača Zvezde na kraju meča
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

21:04

STRELCI

ZVEZDA: Lazarević, Volters 12 (4sk), Davidovac 13, Mitrović, Lazić 2, Kalinić 8 (5sk), Dobrić 9, Holins 5 (4uk.l), Simonović Ivanović 13, Vajt 2, Kuzmić 1

REAL: Gos 2, Nunjez, Rendolf, Ertel 2, Fernandez, Abalde 5 (5sk), Hanga 4 (5sk), Poarije 4 (5sk), Tavares 11 (11sk), Ljulj 20, Jabusele 8, Tompkins 6

20:57

KRAJ!

Neverovatni Davidovac je doneo pobedu - 65:62.

Moglo je i lakše, Abalde je promašio trojku, ali je Fernandez uhvatio skok u napadu i Ljulj je pogodio trojku (63:59). Mitrović je potom "iskopao" skok, obezbedio napad, Kalinić je promašio otvoren šut, a Ljulj je dao novu trojku na 13.7 sekundi pre kraja.  Ivanović je zatim fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja. Ljulj je uzeo loptu, tražo jefaul, nijega dobio. Zvezda je pobedila!

20:46

38' - TROJKE REALA, PA DAVIDOVAC

Drama - 59:56.

Dve brze trojke Ljulja i Abaldea, tajm-aut Radonjića, pa poeni Davidovca. Dramatično u Beogradu na dva mintua pre kraja.

Izvor: MN PRESS

20:41

36' - VOLTERS!

Majstorija Voltersa, poeni posel prodora i tajm-aut Lasa - 57:50.

Još četiri minuta do kraja meča.

20:36

34' - DOBRIĆ VRAĆA TROJKU!

Jabusele daje trojku, Dobrić ekspresno vraća istom merom - 53:48!

20:32

32' - MAJSTORIJA KALINIĆA!

Poslednji kvartal je obeležio Kalinić za sada - 50:45.

Pogodio je za dva pa je faulirao Ljulja u šutu za tri, Serhio je bio nepogrešiv, a onda je Kalinić napao, pogodio pod očiglednim faulom Poarijea koji ga je udario u glavu, sudije nisu sudile ništa. Zatim su pokazale da je Kalinić napravio treću ličnu, a na to je Volters odgovorio trojkom.

Izvor: MN PRESS

20:27

30' - DAVIDOVAC PREKINUO LOŠ NIZ

Zvezda je došla do vođstva pred poslednji kvartal - 43:42.

Davidovac je bio polovičan sa penala, Ljulj je promašio trojku. Bili su to prvi poeni Zvezde posle više od pet minuta, od momenta kada je Ivanović dao trojku za 42:34...

Izvor: MN PRESS

20:18

28' - PROBLEMI ZVEZDE U NAPADU

Muči se Zvezda da pronađe ritam u napadu, dva napada su prokockali tako što su istekle 24 sekunde, Ivanović je promašio iz teške situacije (42:40).

Izveo je Radonjić zatim Ivanovića i Holinsa, vratio je Votlersa i Dobrića da proba da nađe igru u ofanzivi. Kuzmić je zatim fauliran, promašio je oba penala. Hanga je zatim zakucao, pa je Radonjić tražio tajm-aut.

20:11

25' - HOLINSOV JUBILEJ

Holins je ukrao loptu loptu Ertelu, francuski plej se bacio na igrača Zvvezde, sudije su pokazale da je mrtva lopta, a ne faul iako Ertel ni u jednom momentu nije bio blizu lopte. Ujedno to je bio i jubilej za Holinsa i njegova 100. ukradena lopta u Evroligi. Holins je bio bolji u skoku, a Ivanović je doa trojku 42:34.

20:07

23' - POVREDA GOSA

Hanga je pogodio iz teške situacije i smanjio zaostatak (37:34).

Celoj toj situacijji prethodila je povreda nekadašnjeg plejmejkera Partizana Najdžela Vilijamsa-Gosa. U pravljenju bloka je povredio prst, sa bolnom grimasom je napustio teren i otišao pravo u svlačionicu.

Izvor: MN PRESS

20:05

22' - KALINIĆ FAULIRAN, 2/3

Drugo poluvreme je počelo, Zvezda vodi (37:32).

Kalinić je fauliran na šutu za tri, dao je prvo i treće, promašio je drugo bacanje.

19:57

RADONJIĆ I LASO

U pauzi između dva dela su svoje viđenje meča dali treneri - Pablo Laso i Dejan Radonjić.

"Bili smo solidni u prvom poluvremenu, promašivali smo otvorene šuteve, imamo previše izgubljenih lopti i to drži Zvezdu u igri. Ako to poboljšamo imamo šansu. Znamo koliko je teško igrati na ovom terenu", jasan je Laso.

Radonjić je u prvi plan stavio skok rivala.

"Imali smo problem sa skokom, previše tih u napadu. Nadam se da ćemo to poboljšati u drugom delu. Moramo da zadržimo istu energiju i da budemo precizniji u igri u napadu, da pronalazimo bolje pozicije za šut i da donosimo bolje odluke", poručio je Radonjić

Izvor: MN PRESS

  .

19:46

STRELCI NA POLUVREMENU

ZVEZDA: Lazarević, Volters 7, Davidovac 6, Mitrović, Lazić 2, Kalinić 2, Dobrić 4, Holins 5, Simonović Ivanović 6, Vajt 2, Kuzmić 1

REAL: Gos, Nunjez, Rendolf, Ertel, Fernandez, Abalde, Hanga, Poarije 4, Tavares 5, Ljulj 8, Jabusele 5 (4sk), Tompkins 6

Pogledajte

00:20
Kraj poluvremena navijači Zvezde
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

19:43

20' - POLUVREME, "PIONIR" JE NA NOGAMA

Zvezda ima prednost na poluvremenu (35:28).

Sjajna igra srpskog tima u završnici prvog dela, odlična igra na obe strane, sjajan potez Voltersa, a onda je Lazić sa svoje polovine bio brži od sirene, ali nije pogodio koš. Zvezda vodi, a "Pionir" je na nogama!

19:38

18' - SJAJNA IGRA ZVEZDE!

Sjajna igra Zvezde (33:28).

Posle Radonjićevog tajm-auta je Volters dao trojku, Dobrić je poentirao, a onda je posle ukradene lopte pogodio Volters opet (31:26). Prekinuo je to Ljulj, Davidovac je potom bio siguran sa penala.

19:32

16' - REAL FORSIRA TROJKE

Real forsira šut za tri, Tompkins i Ljulj su pogodili dalekometne hice, pa je Radonjić tražio minut odmora (24:26).

19:28

14' - BLOKADA POARIJEA

Posle 14 minuta igre je nerešenoa (20:20).

Davidovac poentira, a posle toga Poarije sjajnom blokadom sprečava poene Voltersa posle prodora.

Izvor: MN PRESS

19:24

12' - REAL AGRESIVNIJI

Započeo je Real drugu četvrtinu znatno agresivnije, Zvezda se muči u šutu za tri poena (18:20).

19:22

MATIJA BEĆKOVIĆ U HALI

U hali je i poznati srpski književnik i akademik Matija Bećković koji je dobio prigodan poklon od strane crveno-belih.

Pogledajte

00:52
Matija Bećković u Pioniru
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

19:21

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena, Zvezda ima prednost - 16:15.

Mogla je prednost srpskog tima da bude i malo veća, Ivanović je ukrao loptu, ali je dao loš pas za Mitrovića pa je propala kontra.

Izvor: MN PRESS

19:16

8' - TROJKA LJULJA

Real je poveo (10:13).

Lazić je pogodio posle promašaja Dobrića, a u sledećem napadu je Ljulj ostao sam i pogodio je za tri.

19:13

6' - HOLINS I NESTVARNI TAVARES

Zvezda vodi u Beogradu (8:5).

Holins je fauliran na šutu za tri, dao je sva tri bacanja, a onda je Real imao nekoliko napada zaredom. Kako? Zahvaljujući Tavaresu koji je hvatao svaki promašaj saigrača i donosio nove napade. Srećom, nisu uspeli da pogode.

Izvor: MN PRESS

19:07

4' - NEREŠENO

Posle četiri minuta igre u Beogradu je nerešeno (4:4).

Tavares je sjajno zakucao, Kuzmić nije uspeo da poentira preko njega u narednom napadu.

19:02

2' - KALINIĆ PRVI DO POENA ZA ZVEZDU

Meč u "Pioniru" je počeo - 2:1.

Jabusele je bio polovičan sa penala, pa je Kalinić bio brži od sirene sa poludistance. Holins je krnuo na prodor, Jabusele ga je faulirao, a on je dao oba penala.

18:57

PETORKA ZVEZDE

Zvezda meč počinje u petorci: Volters, Holins, Kalinić, Davidovac, Kuzmić.

18:50

POZDRAV ZA RADONJIĆA I REAKCIJA TRENERA

Navijači su pozdravili i Dejana Radonjića koji je potom ustao sa klupe i otpozdravio navijače.

Pogledajte

00:32
Doček Radonjića i njegova reakcija
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:40

IZLAZAK IGRAČA NA TEREN

Ovako je izgledao izlazak igrača na teren.

Pogledajte

00:20
Ulazak igrača Zvezde protiv Reala
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

18:30

RADONJIĆ ODABRAO 12 IGRAČA

Za meč protiv Reala je Radonjić izabrao sledećih 12 igrača: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Vajt i Kuzmić.

Izvor: MN PRESS

18:27

ODLIČNE BROJKE IVANOVIĆA

Igra Nikola Ivanović odlično u Evroligi, brojke plejmejkera Zvezde su odlične, pa je u konkurenciji za najboljeg šestog igrača.

Izvor: MN PRESS

18:11

ODLUKA EVROLIGE ODGOVARA ZVEZDI

Evroliga je donela novu odluku oko tabele Evrolige. Ovakav sistem ide na ruku Crvenoj zvezdi koja ima realne šanse za četvrtfinale.

18:00

IGRAČI ZVEZDE SU STIGLI

Košarkaši Zvezde su stigli u "Pionir".

17:42

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije