• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan biju ključne bitke u Evropi: Ovo se ne propušta!

Autor Haris Krhalić

Takmičenje u košarkaškim evropskim takmičenjima ulazi u najzanimljiviju fazu - kada ćemo saznati ko će nastaviti da se bori za trofej, a za koga je nadmetanje završeno.

 Utakmice Partizana i Crvene zvezde u Evropi Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U dva najjača klupska takmičenja, Evroligi i Evrokupu, Srbija će navijati za Crvenu zvezdu i Partizan, koji ne samo da se konkurentni, već imaju lijepe šanse da izbore plej-of. Crno-bijeli su u tome već uspjeli, crveno-bijele čeka velika borba, a taj pohod vječitih možete da pratite samo na Sport klubu.

Košarkaši Crvene zvezde su prije samo par mečeva, činilo se, bili daleko od borbe za Top 8, međutim praktično preko noći se sve promijenilo. Jer, zbog ruske invazije na Ukrajinu, Evroliga je suspendovala ruske klubove iz najjačeg gtakmičenja, pa se situacija po Zvezdu promijenila.

Možda će vas zanimati

Izbrisani su svi rezultati protiv CSKA, Zenita i Uniksa, zbog čega je, između ostalog, Zvezda napredovala, pa je sada na devetom mjestu. Dakle, samo jedno mjesto udaljena od najboljih osam ekipa Evrolige. Naravno, ova odluka je trenutna, moguće je da se promijeni, što je, čini se, malo vjerovatno.

Pored ovih okolnosti, Zvezda je napredovala i zahvaljujući dvema pobjedama u veoma neizvjesnoj završnici. Tako je u "Pioniru" pao najprije Fenerbahče, onda i Baskonija, što je dodatno "oživjelo" šanse tima Dejana Radonjića da mogu do Top 8. A da li će Zvezda nastaviti da sanja Top 8 i koliko dugo - odgovor bismo mogli da dobijemo već u martu.

Jer, ovaj mjesec je, može se slobodno reći, mjesec istine za srpskog i regionalnog prvaka. Naredni mečevi će odlučiti da li će plej-of biti samo san ili će, pak, Zvezda da se izbori za još jakih evropskih mečeva.

Prvi takav ispit crveno-bijele čeka već u utorak od 19 sati, kada će u dvoranu "Aleksandar Nikolić" da dođe Real. "Kraljevići" su favoriti, budući da dolaze kao drugoplasirana ekipa u Evroligi, međutim Dejanu Radonjiću i njegovim izabranicima niko ne smije da zabrani da sanjaju, jer su znali da tokom sezone dobiju Makabi, Olimpijakos, Fenerbahče, a imali bi i bolji skor da nisu ispustili neke već dobijene utakmice.

Samo dva dana kasnije, dakle u četvrtak, Beograd će vidjeti još jedan spektakl, budući da će gost Zvezde biti Makabi i ako Zvezda uspije da dobije jednu ili obje utakmice, šanse za Top 8 će porasti.

Nakon Makabija, 18. marta će tim sa Malog Kalemegdana u goste Barseloni, gdje će pokušati da dođe do senzacije protiv lidera Evrolige, dok crveno-bijele posle toga čekaju, barem na papiru, lakše utakmice - sa Albom, Bajernom i Žalgirisom. I jasno je da će u tim utakmicama, Zvezda tražiti Top 8.

Partizan se bori za što bolje mjesto pred plej-of

Kada je riječ o drugom našem predstavniku u Evropi, Partizanu, on je već obezbijedio mjesto u plej-ofu Evrokupa, budući da se tri kola pre kraja nalazi na drugom mjestu i, ako ne bude nekih iznenađenja, sa te pozicije će dalje.

Tim Željka Obradovića ima učinak od devet pobjeda i četiri poraza, dva trijumfa manje od Huventuda, koga će, ruku na srce, teško da dostigne. Ali je zato cilj da se odbrani drugo mjesto u grupi A, što se može učiniti samo pobjedama.

Prva prilika za tako nešto javlja se već u utorak od 18 sati, kada će ekipa Partizana, naoštrena poslije pobjede u vječitom derbiju, gostovati u Litvaniji, gdje igra protiv Lijetkabelisa. Crno-bijeli su u prvom meču uspjeli da slave, a ni u gostima cilj neće biti ništa manji.

Osam dana poslije ovog okršaja, dakle 16. marta, košarkaše Partizana čeka možda i ključni meč u grupnoj fazi. U goste će im doći Levaloa i pobjeda bi crno-bijele dobrano približila ovjeravanju drugog mjesta u grupi.

Partizan će 22. marta gostovati Slasku, kog je savladao u Beogradu, 17. kolo će preskočiti, budući da je ekipa Lokomotive iz Krasnodara, zbog već opisanog sukoba suspendovana iz Evrokupa, dok će takmičenje u grupnoj fazi crno-bijeli okončati 6. aprila, kada će gostovati Trentu, kog su pregazili u prvom dijelu takmičenja.

Bilo kako bilo, sigurno je da ćemo Partizan gledati i o plej-ofu, a 6. aprila će biti poznat dalji put finaliste Kupa Radivoja Koraća u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Napomenimo i to, plasman u plej-of će obezbijediti po osam najbolje plasiranih ekipa iz obje grupe, nakon čega će se sve do finala igrati po nokaut sistemu, kada će i biti poznat novi šampion Evrokupa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC