• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda srušila "Ponos Izraela" - sad drži mjesto u TOP8! Strašna energija Radonjićevog tima, tako se igra kad je bitno!
 Zvezda srušila "Ponos Izraela" - sad drži mjesto u TOP8! Strašna energija Radonjićevog tima, tako se igra kad je bitno!

Zvezda srušila "Ponos Izraela" - sad drži mjesto u TOP8! Strašna energija Radonjićevog tima, tako se igra kad je bitno!

Crvena zvezda je savladala Makabi i došla do četvrte uzastopne pobjede u Evroligi, pa sada krupnim koracima ide ka TOP8 fazi.

 Zvezda srušila "Ponos Izraela" - sad drži mjesto u TOP8! Strašna energija Radonjićevog tima, tako se igra kad je bitno! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je suspenzijom ruskih klubova dobila šansu da se ponovo uključi u borbu za TOP8 fazu Evrolige i to je vrlo ozbiljno shvatila, pošto je sa četiri uzastopne pobjede došla do mjesta na tabeli koje vodi u doigravanje!

Nakon što su "uzeli skalp" Fenerbahčeu, Baskoniji i Real Madridu - nastavili su niz i sa Makabijem. Pred punim tribinama hale "Aleksandar Nikolić", na kojima je bio i srpski teniser Novak Đoković, Zvezda je odigrala "fajterski" meč i na kraju zahvaljujući energiji i čvrstoj odbrani - uspjela je da i drugi put ove sezone sruši Izraelce.

CRVENA ZVEZDA - MAKABI 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17)

"Ponos Izraela" je vodio samo jednom na meču, ne duže od trideset sekundi, i to kada je Dibartolomeo pogodio trojku za 60:59, a Zvezda i dalje bila u šoku zbog povrede Holinsa, najboljeg njihovog pojedinca do tog trenutka (11 poena).

Tada se u meč uključio Dobrić i sa šest brzih poena donio Zvezdi opušteniji ulazak u posljednju dionicu, a tamo smo vidjeli seriju od 7:0 u kojoj je ključni čovjek ponovo bio "univerzalac" Dejan Davidovac (72:60). Makabi nije odustajao i preko Nanelija se održavao u životu, ali nije bilo realno da njegova serija trojki traje čitavu dionicu.

Zvezda je tu pokazala čvrstinu u odbrani, na drugoj strani terena Mitrović i Kalinić su bili dovoljno koncentrisani, pa je meč u kome su domaći imali prednost i od 16 poena razlike mirno priveden kraju.

Tako je Kalinić sa važnom "rolom" u završnici bio i najefikasniji igrač Zvezde sa 15 poena, ali još i pet skokova i pet asistencija, dok ga je pratio Volters sa 13.

Holins je postigao 11 poena za dvije i po četvrtine, a u trećoj je morao u svlačionicu. Nakon jednog doskoka se uhvatio za koljeno, htio je da nastavi i zbog toga je dobio ovacije publike, međutim neophodno je bilo da mu se ukaže pomoć. Kraj utakmice dočekao je sa ledom na koljenu i to svakako nije dobar znak.

Još je dobrić bio dvocifren sa 10 poena, dok je Kuzmić ima dabl-dabl učinak sa osam poena i osam skokova. Ivanović je dodao 7, Mitrović 6, Davidovac i Vajt po 5, Lazić 3, a Lazarević 2 poena...

Na drugoj strani Džejms Naneli je imao 24 poena, dok su bili raspoloženi još samo Vilbekin sa 14 i Vilijams sa 13 poena.

Zvezda sada ima skor 11-12 i dijeli sedmo mjesto na tabeli sa Makabijem od koga ima bolji međusobni skor. Sada Radonjićevom timu slijede gostovanja - prvo protiv Barselone, a onda sa Albom, Bajernom i Žalgirisom, dok je posljednji meč u Beogadu protiv Efesa.

Možda će vas zanimati

20:43

KRAJ!

Zvezda je dobila Makabi 84:77.

20:41

40' 82:73 - Zvezda pred pobedom!

Sada je Kalinić pokazao kako se igra kada je bitno, Makabi je tražio tajm-aut.

20:40

39' 80:73 - Sad se lomi!

Majstorija Mitrovića za Kalinića, neverovatno da nije bio faul, pa opet trojka Nanelija za tri poena... Neverovatno kako se raspucao u poslednjoj deonici i sada ima 22 poena, međutim Mitrović ne dozvoljava paniku. Pivotira maestralno i potom pogađa, a odbrana ponovo pravi razliku!

20:38

37' 76:70 - Razigrao se Naneli!

Naneli pogađa još jednu trojku, smanjuje na četiri poena razlike. Ponovo se primakao Makabi, ali Volters sa dva penala uspeva da im odgovori.

20:35

35' 74:67 - Radonjić zove tajm-aut!

Urodio je plodom tajm-aut pošto se preko Nanelija (16 poena) i Vilbekina (14) ponovo vraća Makabi, ali Radonjić odmah to "seče" tajm-autom.

I tajm-aut Crnogorca je bio delotvoran, odmah pogađa Kuzmić, ali trojkom odgovara Naneli.

Izvor: MN PRESS

20:29

34' 72:60 - Davidovac!

Mora da zove tajm-aut trener Makabija, sada je Davidovac pogodio trojku iz ugla za 7:0 u poslednjoj deonici.

20:26

32' 69:60 - Dobar odgovor!

Zvezda dobro, energično otvara poslednju deonicu. Prvo je Lazarević sjajno postigao koš posle "guranja" pod košem, a potom zakucava i Davidovac.

20:21

30' 65:60 - Makabi poveo, pa Dobrić!

Dibartolomeo je doveo Makabi u prvo vođstvo na utakmici 60:59, ali potom je Ognjen Dobrić vezao šest uzastopnih poena. Trojka, pa penali i Zvezda ponovo vodi...

Kako javlja naš reporter, Holins se vratio iz svlačionice i trenutno je na klupi Zvezde, ali neće igrati.

20:13

27' 57:52 - Opet se budi Makabi!

Vilbekin je izmislio dodavanje za Žižića, pa je potom "izvukao" tri slobodna bacanja u kontri. Pomalo naivno je reagovao Volters i dozvolio tako Izraelcima da opet priđu...

Amerikanac koji nastupa za Tursku je postigao dva od tri penala i sada ima 12 poena, najefikasniji je na meču.

Dibartolomeo potom postiže poene u kontri i tera Radonjića na prvi tajm-aut u drugom poluvremenu.

20:08

25' 56:44 - Holins zabrinuo sve!

Neverovatan skok posle koga je Holins ostao na parketu držеći se za koleno. Svi u hali su zanemeli, saigrači su mu pomogli da ustane, a onda je pokazao prvo treneru da ostaje na terenu. Zbog toga je dobio velike aplauze publike, međutim ipak je morao napolje da mu se ukaže pomoć u svlačionici.

Pogledajte

00:34
Holins se povredio, pa dobio aplauze
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

20:02

22' 51:42 - Rafal Zvezde!

Počelo je trojkom Vilijamsa, ali Zvezda odmah odgovara - sa tri rafala!

Pogodili su Volters, Kalinić i Vajt, pa je zbog toga trener Makabija morao da pozove tajm-aut. Odmah jača podrška sa tribina koja neće dozvoliti igračima Zvezde da se uspava...

Izvor: MN PRESS

20:01

Novak je na poluvremenu meča ćaskao sa Nebojšom Čovićem i Zuferom Avdijom. Bivšem kapitenu Zvezde otpozdravili su i navijači dok mu je uručen prigodan poklon.

19:43

20' 42:39 - Pad energije!

Naneli i Vilijams su pogurali Izraelce, potpuno su istopili prednost crveno-belih u finišu prvog poluvremena.

Najefikasniji u redovima Zvezde je Holins sa 11 poena, a potom slede Ivanović i Volters sa po sedam. S druge strane Makabi ima dvojicu dvocifrenih - Nanelija sa 11 i Vilbekina sa 10 poena - dok je još Žižić dodao šest.

Izvor: MN PRESS

19:39

19' 39:32 - Spušta Makabi!

Vilbekin se sada već razigrao, postigao je sada već deset poena, sve je sam odradio, ali Zvezda timskom igrom i dobrim protokom lopte dolazi do trojke Lazića.

Čekao je u uglu i pogodio petu trojku za Zvezdu, ali vraća Naneli.

Makabi penalima Vilijamsa spušta na sedam poena razlike.

Izvor: MN PRESS

19:34

16' 35:23 - Radonjić ne čeka!

Zove ponovo Radonjić tajm-aut nakon mini-serije Makabija. Uvukla se nervoza pod kožu Ivanovića, dok je Makabi dva puta pomalo i srećno došao do poena preko Žižića.

19:30

15' 33:19 - Evo trojki!

Promašio je Dobrić trojku nakon sjajnog izlaznog pasa Mitrovića, ali nije odustao Luka da veruje u njega. Sada mu je dodao u ugao, a crveno-bela "Kobra" je pogodila prvu trojku!

Odmah pogađa i Vilbekin, ali mu vraća Volters. Zvezda drži Makabi na 14 razlike...

Izvor: MN PRESS

19:25

12' 26:15 - Distanca!

Seriju od 5:0 Makabija odmah je "presekao" Radonjić tajm-autom, a Holins je nastavio seriju. Ima već 11 poena, možda je na pragu i najbolje utakmice ove sezone...

19:20

10' 24:10 - Ovo je odlično!

Dobra prva četvrtina Zvezde u kojoj je prednost možda mogla da bude i veća. Makabi se nije proslavio, imaju dosta problema u organizaciji igre, a to je maestralno iskoristio Radonjićev tim.

Pre svih Holins koji ima već osam poena!

Na tribinama dosta poznatih imena, a tu je i Zufer Avdija, bivši igrač Crvene zvezde i otac Danija Avdije, doskorašnjeg košarkaša Makabija koji od pre dva leta igra u NBA ligi. Draftovao ga je Vašington, ali se za sada nije potpuno uklopio u igru ovog tima.

Izvor: MN PRESS

19:14

7' 17:6 - Ivanović!

Odličan start Zvezde, bilo je dosta promašenih otvorenih šuteva, ali pogađa Ivanović iz ugla za eksploziju radosti u "Pioniru". Sigurno se obradovao i Novak Đoković koji sa porodicom prati utakmicu, ali jedino što brine je što se Volters požalio na povredu...

19:07

5' 12:6 - Odlična Zvezda!

Tu je energija sa tribina, a to godi i Kaliniću koji za sada igra fantastično.

19:02

2' - 5:4 za Zvezdu!

Kalinić i Holins su dobro otvorili utakmicu za Zvezdu, ali je i Žižić lako došao dva puta do koša. Možda i prelako... Zvezda i treći put vodi preko Nejta Voltersa koji je pogodio dva slobodna bacanja.

18:59

Makabi je poveo i navijače!

18:57

STARTERI!

Vilbekin, Evans, Vilijams, Naneli i Žižić počinju za Makabi, dok za Zvezdu startuju Volters, Holins, Kalinić, Vajt i Kuzmić.

Izvor: MN PRESS

18:46

Ovacije za Radonjića!

Pogledajte kako su ga dočekali navijači Crvene zvezde:

Pogledajte

00:10
Ovacije za Dejana Radonjića
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

18:45

Evo i ko igra!

Za Crvenu zvezdu na ovom meču nastupaju: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović. Ivanović, Vajt, Kuzmić.

18:15

Zvezda zna sa Makabijem!

Čak 13 puta kroz istoriju sastajali su se Zvezda i Makabi u Evroligi, a srpski klub ima bolji skor trenutno. Vode 7:6 i nadaju se da će pozitivan rezultat ostati da važi i nakon meča u Beogradu...

Zvezda je dobila prethodna dva meča protiv Makabija, poslednji već početkom oktobra prošle godine, kada je Radonjićev tim bio sjajan na gostovanju i slavio je 75:63. Na tom susretu blistao je Kalinić sa 19 poena, Volters je dodao 17, dok je Mitrović odigrao odlično i imao dabl-dabl sa učinkom od 12 poena i 11 skokova.

Kod Makabija je prednjačio Vilbekin sa 18, dok je zanimljivo da je Lesor, sada igrač Partizana, na tom meču imao 16 poena.

Poeni Nikole Kalinića protiv Makabija
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

18:00

Pogled na tabelu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:30

Reč trenera!

Dejan Radonjić ne želi da stavlja pritisak na svoju ekipu nakon sve učestalijih priča o tome da je TOP8 faza na dohvat ruke Crvenoj zvezdi, ali je pozvao navijače da podrže tim protiv "Ponosa Izraela".

"Dolazi nam Makabi, a ritam je žestok. Nije to samo utakmica sinoć, nego i pre dva dana, pa tri dana pre toga... Nadam se d aćemo imati dovoljno energije da igramo i da budemo konkurentni. Makabi je jako dobar, imaju igrače na svim pozicijama koji mogu da naprave problem. Moraćemo da budemo dobri. Verujem da ćemo uz podršku navijača biti dovoljno dobri da se nadamo dobrom rezultatu", rekao je Radonjić.

Izvor: MN PRESS

17:00

Dobro došli u MONDO live!

Večeras u 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" sastaju se Crvena zvezda i Makabi. U pitanju je vrlo važan meč za tim Dejana Radonjića koji juri poslednji voz za TOP8 fazu.

Šansa se ukazala posle suspenzije ruskih klubova, a Zvezda je u odličnoj formi i vezala je tri pobede.

Meč ćemo pratiti uživo u tekstualnom prenosu, a naš reporeter biće na licu mesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije