• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudije mu "pumpaju" statistiku: Embid izveo 19 bacanja za poluvrijeme, sa 5 koševa je dao 27 poena!?

Autor Haris Krhalić

I dok Nikola Jokić ređa tripl-dabl učinke i fenomenalne partije, Džoel Embid katastrofalno šutiranje iz igre uspjeva da nadomjesti nevjerovatnim brojem slobodnih bacanja.

 Embidov učinak protiv Bruklina Izvor: Profimedia

Košarkaši Denvera pretrpeli su prvi poraz nakon četiri uzastopne pobjede, a Nikola Jokić je odigrao još jednu odličnu partiju - nedostajala mu je samo jedna asistencija za novi "tripl-dabl".

Za to vrijeme, njegov konkurent za naslov MVP-a Džoel Embid ubacio je 27 poena u porazu Filadelfije od Bruklina, ali tek nakon što je izvio nevjerovatnih 19 slobodnih bacanja u prvom poluvremenu!

I dok mediji u Americi i mnogi bivši igrači u trci za MVP-a žele da nagradu već sada uruče Džoelu Embidu, niko ne želi da govori o tome koliko je zvezda Filadelfije u NBA ligi zaštićena od strane sudija.

Bruklin je u Filadelfiji slavio 129:100, a lider poraženog tima bio je Embid sa 27 poena. Neko bi pomislio da je to dobar učinak, sve dok ne bi malo "zagrebao" ispod površine.

Embid je ubacio samo pet šuteva iz igre i to iz čak 17 pokušaja! Njegov procenat uspješnosti bio je katastrofalnih 29%, a za dva poena je šutirao 3/14. Međutim, Embid je izveo čak 19 slobodnih bacanja u prvom poluvremenu, ubacivši ih 15.

I dok je Jokić nerijetko na poziciji centra imao mečeve bez ijednog slobodnog bacanja, Embid je katastrofalnu partiju iz igre uspio da ublaži "pumpanjem" statistike sa linije za slobodna bacanja. No, to nije bilo ni izbliza dovoljno njegovom timu.

Bruklin je vodio tokom čitavog meča, a imali su i sjajan kvartet. Kevin Durent je ubacio 25 poena, Set Kari 24, Kajri Irving 22, dok je Džejms Džonson dodao 16 poena. Filadelfija je ostala tako na trećem mjestu Istoka sa skorom 40-25.

Zanimljivo, Jokićevom Denveru se u MVP trci zamjera to što njegova ekipa "ne pobijeđuje dovoljno", jer se nalaze na šestom mjestu na Zapadu. Međutim, i Nagetsi imaju 40 pobeda ove sezone, uz 27 poraza...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC