• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobjeda Radnika - Bijeljinci serijom 11:0 u finišu srušili Borac!

Autor Dragan Šutvić

Tim Igora Mihajlovića "skinuo je skalp" favoritu za visok plasman u Ligi BiH i učesniku ABA 2 lige.

 košarka liga bih radnik borac  Izvor: Youtube/KSBiH

Ekipa Radnika je, na zatvaranju 22. kola košarkaške Lige BiH, stigla do velikog trijumfa nad Borcem - 75:70!

Timu Igora Mihajlovića ovo je bila peta pobjeda u sezoni, uz 14 poraza, dok su igrači Dragana Nikolića uknjižili šesti poraz, uz 12 pobjeda.

Možda će vas zanimati

Banjalučani su odigrali veoma loše prvih 20 minuta. Nijednog trenutka crveno-plavi nisu bili u prednosti, a zaostatak za domaćima jurili su od prvog minuta.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Srđan Gavrić je doživio povredu skočnog zgloba, pa je, uz pomoć saigrača, morao da se preseli na klupu.

Na semaforu dvorane Osnovne škole "Vuk Karadžić" već u prvoj četvrtini bila je ispisana dvocifrena prednost u korist Radnika (19:7), a na nešto manje od četiri minuta prije kraja druge dionice bilo je i maksimalnih plus 13 (32:18).

Trgao se Borac u trećoj dionici, u kojoj je serijom 13:0 od zaostatka od osam poena (45:37) došao do plusa od pet (45:50).

Seriju je trojkom zaključio Stefan Kenić, međutim uspio je Radnik da prekine nalet Banjalučana i u posljednju četvrtinu uđe u egalu.

Prvo je trojku pogodio Srđan Jovanović, potom je grešku u fazi napada (zadnje polje) napravio plejmejker gostiju Boris Dragojević, dok je oba slobodna bacanja u završnici pogodio Đorđe Mičić.

Imao je Radnik potom minimalno vođstvo u prva dva-tri minuta odlučujućeg kvartala, potom je Borac dalekometnim šutevima Kenića i Kneževića odmakao na plus pet (61:66), a onda je, poslije 63:67 za goste, Radnik kreirao seriju vrijednu velikog trijumfa.

Prvo je Dejan Kokoruš spojio pet poena, a onda su mu se u fazi napada pridružili Nemanja Stanković i Đorđe Mičić, pa su Bijeljinci na minut i pet sekundi do kraja imali prednost od pet poena (72:67).

Poslije tajm-auta koji je zatražio Dragan Nikolić, Borac nije realizovao napad, a potom je Đorđe Mičić poslije prekršaja Stefana Kenića iskoristio oba slobodna bacanja i otklonio sve dileme oko ishoda (74:67).

U taboru Radnika prednjačio je kapiten Dejan Kokoruš sa 17 poena, Miladin Vlačić je postigao 13, Srđan Jovanović 12, a Jovica Kecman 11 poena.

Kad su gosti u pitanju, Stefan Kenić se zaustavio na 19 poena, Diante Boldvin je uknjižio 15, a kapiten Draško Knežević 12 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA BiH - 22. kolo

Radnik - Borac Banja Luka 75:70

Odigrano u subotu:

Sloboda - Mladost 93:60

Promo - Spars 71:95

Bratunac - Bosna 88:74

Leotar - Široki 72:86

Slobodni Zrinjski i Posušje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC