• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg u suzama - iznenada preminuo Josip Kožul, čovjek koji je život posvetio košarkaškom klubu s "Pecare"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čovjek koji je stvorio moćan klub sa "Pecare" preminuo je u 62. godini.

 in memoriam preminuo josip kožul Izvor: Promo/KK Široki

U Širokom Brijegu u 62. godini iznenada je preminuo Josip Kožul, nekadašnji igrač ovog kluba, koji je nakon igračke karijere odlučio da ulaže u sport, te je klub sa "Pecare" izrastao u pravog giganta kada su bh. okviri u pitanju.

Ova vijest pogodila je sve u Hercegovini, a saopštenje Širokog prenosimo u cjelosti:

"U ponedjeljak naveče Širokim Brijegom proširila se tužna vijest. Ljudi su bili u nevjerici. Vijest se provjeravala. Potvrda je brzo stigla. Prestalo je kucati srce Josipa Kožula. Prestalo je kucati veliko srce. Napustio nas je veliki čovjek, koji je život ispunio pomažući drugima, svima koji su tražili pomoć od njega. Nikada mu nije bilo teško saslušati riječ čovjeka u potrebi i uzvratiti svojom toplinom.

Naš Josip bio je veliki sportista, čovjek širokih vidika koji je cijelog sebe posvetio našem klubu. Veliki zaljubljenik u košarku i nadaren igrač počeo je od malih nogu igrati čarobnu igru. Uvijek je ostavljao srce na parketu, bio primjer kako se bori za klupske boje. Do posljednjeg daha. S klubom je rastao i dosanjao dječački san. Kao kapetan jedne nadarene ekipe pune energije, duha i nacionalnog naboja doveo je naš HKK Široki do prvog naslova prvaka. Kao kapetan podigao je u Čitluku veliki pobjednički pehar i ponosno kazao: Dosta je bilo igranja - sad su na redu mladi!

I znao je da tim mladima koji vole košarku treba dvorana. Prvi je upro gdje treba i krenuo vizionarski. Dvije godine poslije naslova prvaka Pecara se okitila modernom dvoranom, košarkaškim hramom koji je bio čedo Josipa Kožula. Ostavio je trajni spomenik gradu i naraštajima koji dolaze. S kolegama iz klupske uprave projektovao je najmoćniji klub na ovim prostorima, klub kojeg respektuju i veći i jači i klubovi s dužom tradicijom. HKK Široki našao je svoje mjesto na evropskoj košarkaškoj karti. Iznjedrio je vlastitu košarkašku školu koja baštini ne samo igračke nego i ljudske vrijednosti. I nije želio Josip tu stati. Imao je još planova, još nedosanjanih snova. Ali, i Svevišnji je imao svoje planove.

S njim je bilo sve lako:
- Prika, napravićemo to!

I tako je bilo. Njegovim preranim odlaskom ostala je prije svega praznina u njegovoj obitelji. Teško je za suprugu Ivanu, kćerku Stelu i sina Mirka naći riječi utjehe u ovim trenucima bola i tuge, tuge koja razara srca svih koji su Josipa poznavali i bar koju minutu podijelili. Počivaj u miru, naš dragi Joža, neka Te u rajskim visinama služe anđeli, a mi Ti iz ove doline suza poručujemo:

Čuvaćemo vječno uspomenu na Tebe i Tvoj Široki koji Ti je bio više od života!", navodi se u emotivnoj objavi na Facebook stranici Širokobriježana.

Zbog svega navedenog, utakmica 23. kola Prvenstva BiH između Širokog i Bratunca je odgođena, a novi termin biće određen naknadno.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC