• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dao 41 poen, a "ludi Srbin" je ogolio Denver: Ovo je najveći dokaz da je Nikola zaslužio MVP nagradu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić prethodne noći odigrao je vrlo dobar meč, ali njegovi saigrači nisu. I ova utakmica pokazuje koliko je nevjerovatno da je Jokić sa takvim saigračima obezbijedio skoro 50 pobjeda ove sezone...

 jokić postigao 41 poen  Izvor: Profimedia

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je čak 12 utakmica i sezona ulazi u pakleni finiš. Pojedini timovi hvataju "posljednji voz" za plej-of ili makar plej-in, a to je na svojoj koži osjetio i Denver. Tim srpskog košarkaša Nikole Jokića relativno je siguran na šestoj poziciji, dok su Spursi morali da daju sve od sebe kako bi uhvatili baraž...

I uspjeli su u tome ubjedljivom pobjedom na gostovanju Denveru (116:97), uz poraz Lejkersa i Finiksu, tako da će u doigravanje za plej-of, dok će Jokićev tim morati dosta bolje kada dođu eliminacione utakmice, vjerovatno sa Dalasom.

Možda će vas zanimati

To ne važi i za Jokića koji je i prethodne noći odigrao vrlo dobar meč. Postigao je 41 poen, imao 17 skokova i četiri asistencije, ali i ne tako dobre procente šuta kakve smo navikli od njega. Jokić je uputio čak 35 šuteva na utakmici za 40 minuta, a pogodio je malo više od polovine (18).

Ujedno, to je bila i taktika Grega Popoviča da ne udvaja Nikolu Jokića i da ga natjera da postigne 40-50 poena, ali da njegovi saigrači ne budu uključeni na način na koji bi htjeli...

Ispostavilo se da je bio u pravu pošto je Gordon postigao 18 poena, a prvi naredni strijelac Denvera bio je Vil Barton sa devet poena. Zaista, sa takvim učinkom Denver nije mogao da se nada pobjedi ni protiv mnogo slabijih timova od Spursa, pa će morati da se "trgnu" nakon ovog poraza.

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/ESPN

Možda je i ovo najveći argument u Jokićevoj trci za MVP priznanje pošto je pitanje koji bi igrač uspio da dovede Denver makar do plej-ofa sa rosterom koji trenutno Maloun ima na raspolaganju, posebno ako gledamo samo zdrave igrače.

S druge strane Spurse su predvodili Džonson i Vasel sa po 20 poena, a nisu ni oni bili kompletni pošto su falili Mekdermot i Marej.

Prethodne noći nije bilo Alekseja Pokuševskog u pobjedi Oklahome nad Portlandom (98:94), dok je Bogdan Bogdanović odigrao još jedan dobar meč za Atlantu u porazu protiv Toronta (118:108). "BB" je ubacio 19 poena i uz to imao devet skokova i tri asistencije.

NBA REZULTATI

Indijana - Filadelfija 122:131
Orlando - Klivlend 120:115
Bruklin - Hjuston 118:105
Majami - Šarlot 144:115
Toronto - Atlanta 118:108
Čikago - Milvoki 106:127
Minesota - Vašington 114:132
Oklahoma - Portland 98:94
Denver - San Antonio 97:116
Sakramento - Nju Orleans 109:123
Juta - Memfis 121:115*
Finiks - L.A. Lejkers 121:110

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC