• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki novinar poludio u studiju zbog Srbina - Jokić nije MVP! Nikola dominira, on izmišlja izgovore: To kažu roboti

Autor Dragan Šutvić

Američki novinar je očigledno ljut zbog odlične statistike Nikole Jokića, pa tako pronalazi neka bizarna objašnjenja.

 američki novinar mrzi nikolu jokića Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Dan Patrick Show

Ko će biti MVP na kraju ligaškog dijela sezone u NBA ligi? Kao glavni favoriti ističu se Nikola Jokić i Džoel Embid, tu je i Janis Adetokumbo, iz prikrajka vreba i Luka Dončić. Zbog toga se već neko vrijeme vodi polemika, pa tako mnogi novinari u Americi daju i svoje viđenje situacije.

Jedan od njih je i Nik Rajt. Novinar koji ga nikako ne podnosi. Više puta je to dokazao u javnosti, sada je to potvrdio još jednom. Pokušao je da obesmisli sve kategorije u kojima Nikola vodi.

Možda će vas zanimati

Uprkos tome što srpski centar dominira prema mnogim parametrima igre. Rajt je pronašao zanimljivo poređenje i način da to opovrgne, pa je tako navodio imena nekih igrača koji su ispred nekih zvijezda, a ispod Nikole, poput Montreza Herela koji je bolji u poređenju efikasnosti od recimo Stefa Karija i Devina Bukera.

"Evo ga problem. Ne radi se o velikim potezima i pobjedama, već o tome šta nam roboti kažu. Efikasnost je važna. Kao što je u prošlom vijeku IBM kompjuter dodjeljivao nagradu Dejvidu Robinsonu na osnovu tamo nekih podataka, to isto se sada dešava sa Nikolom Jokićem. Ovo su samo neki primjeri u kojima Nikola vodi i onda mi kompjuter kaže da sam idiot ako ne glasam za njega. Da li je moguće da kompjuter pogriješi, da algoritmi daju veću vrijednost određenim stvarima poput skokova", izgovorio je Rajt.

Američki novinari o MVP nagradi, Jokiću, Embidu
Izvor: YouTube/FirstThingsFirst

Zatim je nastavio.

"Nije to naravno Jokićeva krivica, ali ne šutira previše pa ima dobre procente šuta. Ima dobar skok, odličan je dodavač, moj glas bi otišao Janisu ili Luki, ali razumijem zašto je Džoel frustriran", izgovorio je on.

Tada se umiješao njegov kolega Kris Brusar.

"Kada je Embidova kandidatura u pitanju, moram da napomenem dva nedavna meča koja je Filadelfija izgubila od Janisovog Milvokija i Jokićevog Denvera. Imao je ta dva meča i priliku da ih dobije u direktnom duelu. Trka je blizu, mada smatram da Srbin ne bi trebalo da dobije nagradu zbog slabije pozicije njegovog tima na Zapadu", objasnio je Brusar, očigledno zaboravljajući da Nikola igra sezonu bez pomoći Džamala Mareja i Majkla Portera juniora.

Na kraju se ponovo umiješao Nik i obratio se Brusaru.

"Jokić će da dobije nagradu, ali samo ako ti ne podijeliš ovaj snimak. Znam da si dio grupe sa ostalima ljudima koji glasaju za MVP nagradu, proširi ove moje lijepe riječi, daj da spasimo ovu nagradu prije nego što je prepustimo robotima", zaključio je Rajt.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC