• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lupio je Željka i rekao - Ti ćes biti najbolji na svijetu! Ovo je 25 godina bila tajna

Autor Haris Krhalić

Kako je čuveni reditelj proročanski predvidio da Željka Obradovića očekuju najviši trenerski vrhovi

 Dejan Mijač Željko Obradović anegdota Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Smrt čuvenog reditelja i akademika Dejana Mijača (1934-2022) potresla je prošle nedjelje sve njegove prijatelje i poštovaoce. Dobitnik osam Sterijinih nagrada režirao je niz poznatih pozorišnih predstava, a ljubitelji sporta zapamtili su ga i po tome što je bio veliki navijač Partizana.

Glumac Bogdan Diklić, takođe veliki navijač crno-bijelih i bliski prijatelj Željka Obradovića, otkrio je u intervjuu za Nedeljnik zanimljivu anegdotu o tome kako je Mijač "prorekao" Žocu da ga čega velika trenerska karijera. I to ne samo velika, nego najveća, kakvu je i ostvario.

"Sjedili smo jednom za istim stolom i Mijač, inače jako dobar prijatelj Duška Vujoševića, lupio je Željka - koji je tada još uvijek bio igrač - po šakama koje su nehajno stajale na stolu i uzviknuo 'Ti ćeš biti najbolji trener na svijetu'. Željko je pogledao u pravcu Dejanove čaše, u kojoj je bila samo voda i pored nje kafa, pa je jedan kratak pogled uputio meni. Kao da nije mogao da povjeruje u to proročanstvo. Ono je četvrt vijeka ostalo tajna, dok ga ja nisam jednom objelodanio i tada sam, priznajući Dejanu da sam otkrio njegovo predviđanje, upitao kako je mogao da pogodi", izjavio je Diklić.

Profesor Fakulteta dramskih umjetnosti i reditelj remek-djela poput Putujućeg pozorišta Šopalović u Jugoslovenskom dramskom pozorištu ili niza drugih kultnih predstava("Rodoljupci", "Mrešćenje šarana", "Čudo u Šarganu"...) "namirisao" je na jednom avionskom letu da Obradovića čekaju velike stvari i kada završi igračku karijeru.

"Mijač mi je tada ispričao da se tokom jednog leta iz Sarajeva vraćao zajedno sa košarkašima Partizana i da je Željko sjedio pored njega. Čitav let, pričali su samo o košarci. 'Znaš, ja sam gledao tog mladića kako igra košarku, a onda sam ga slušao kako priča o košarci', objasnio mi je Dejan. 'I bio sam siguran da će postati najveći'", rekao je za "Nedeljnik" Diklić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC