• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan spreman za Evropu, dominacija i bez Pantera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Željka Obradovića pobjedom završila ligaški dio regionalnog takmičenja.

 Partizan pobijedio Cibonu bez Pantera Izvor: MN PRESS

To je to. Partizan je završio ligaški dio ABA pobjedom. U regionalnom klasiku su bez većih problema savladali Cibonu i tako na pravi način najavili ono što ih čeka, borba za trofeje u završnici sezone.

U "Pioniru" je hrvatski tim pao - 98:77 (27:16, 25:20, 19:21, 27:20). I to bez poena Kevina Pantera, tako da je bilo jasno da su crno-bijeli mislima već u utakmici sa Burskom na startu nokaut faze Evrokupa.

Možda će vas zanimati

 U srijedu (20.30 časova) igraju prvi meč u eliminacionoj fazi protiv Burse, tima koji vodi Dušan Alimpijević. Tamo neće imati prilike za popravni, pošto se igra samo jedan meč.

Željko Obradović je duel sa Cibonom iskoristio da "promiješa karte" i da isproba neke ideje, pa je tako u jednom momentu igrao i sa dvojicom centara - Balšom Koprivicom i Matijasom Lesorom. Treba dodati i da u sastavu nije bilo Alena Smailagića i Rodionsa Kuruksa, dok su poslije duže vremena zaigrali Nemanja Dangubić i Dušan Miletić.. Izvjesno je da će sa druge pozicije ući u plej-of, pošto se za prednost domaćeg terena pita Crvena zvezda.

Neizvjesnost je postojala samo na početku meča. Tada je goste u igri držao Gegić dobrim šutem za tri poena (13:9). Tada se raspucao Dalas Mur, pridružio mu se Jam Madar, pa je već poslije prvog kvartala razlika bila dvocifrena (27:16). Domaći tim je za 10 minuta igre imao samo tri promašaja za dva (10/13).

Branković je probao da vrati goste sredinom druge dionice (33:25), ali je uslijedio ekspresan odgovor. Aleksa Avramović je ušao u seriju, Uroš Trifunović je pogađao za tri, Matijas Lesor je dominirao u reketu i već na poluvremenu je razlika bila ogromna (52:36). I to sve bez poena Kevina Pantera koji se nije upisao u strijelce u prvom dijelu.

"Ovaj Avramović kad uđe u seriju to je siguran koš. Mi stojimo i gledamo ga!? Pa je*o vas, trenirate li vi košarku", vikao je trener Cedevite Gašper Okorn na svoje pulene pred odlazak na pauzu.

Nastavio je srpski tim sa dobrom igrom, izuzev malog opuštanja u završnici trećeg kvartala (68:57) kada je Obradović morao da reaguje i da povišenim tonom pojasni svojim izabranicima da ne soliraju i da uključuju saigrače u igru.

Stvari su se brzo vratile na svoje, pa je Partizan rutinski priveo meč kraju, a Obradović je ubacio i Dangubića i Miletića u igru, pa su se tako i oni našli na parketu poslije dužeg vremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC