• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid pao u formi, pa da udario Hardena: Nije više onaj stari Džejms, ali to nije moj posao!

Autor Haris Krhalić

Džoel Embid je otvoreno kritikovao Džejmsa Hardena, baš kao što je to radio i sa Benom Simonsom.

 Toronto će imati priliku da izjednači rezultat Izvor: YouTube/Jump View/Screenshot

Djelovalo je da će Filadelfija "počistiti" Toronto, ali se šampion NBA lige iz 2019. godine potpuno vratio u seriju. Ostvarili su dvije vezane pobjede i sada će na svom terenu imati priliku da izjednače rezultat u seriji na 3:3, pa bi nas u tom slučaju čekala majstorica!

Razlog povratku Toronta leži u činjenici da je Džoel Embid odigrao ispod svog nivoa prethodne dvije utakmice, možda i zbog povrede prsta koji će operisati tokom ljeta, ali vrijedi istaći da se nije proslavio ni Džejms Harden...

Nakon što je Embid ubacio samo 20 poena i imao 11 skokova, na konferenciji za medije upitan je za Hardena i njegovih tek 11 šuteva za 40 minuta na parketu. "Brada" je ubacio svega 15 poena, što je daleko od nekadašnjih proseka iz Hjustona, pa čak i iz Bruklina.

Malo ko je očekivao da će Džoel Embid u svom odgovoru toliko iskreno govoriti o Hardenu, pa je sve podsjetilo na "peckanje" Bena Simonsa nakon prošlosezonske eliminacije Filadelfije nakon kog je Australijanac odlučio da ne igra više za tim.

"Iskreno, to pričam od kada je ovdje došao, mora da bude agresivniji i više stari Džejms Harden. To nije moj posao, to je na treneru da priča sa njim i ubijedi ga više da šutira. Posebno ako će mene čuvati kao što me sada čuvaju. Ali, opet kažem, to nije moj posao", rekao je Embid.

"Svi moramo da budemo bolji u napadu. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, kada su mene udvajali nismo bili dovoljno agresivni na lopti. Samo smo gurali loptu napolje i to im je donosilo prostor da se snađu, zato ništa nismo uradili od toga. Ako to nastave da rade u ovoj seriji, moramo da iskoristimo...", dodao je snažni košarkaš koji važi za jednog od glavnih kandidata za MVP nagradu pored Jokića i Adetokunba.

Vidjećemo kako će Harden shvatiti ovu poruku i da li će se naljutiti kao Simons, a sve će biti jasnije već u šestoj utakmici serije Toronta i Filadelfije koja se igra u noći četvrtak na petak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC