• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok u Evrokupu "gori", u Evroligi nema čuda: Monako i Bajern daleko od Beograda - meč lopte u rukama favorita!

Autor Haris Krhalić

Ekipe srpskog i italijaskog stručnjaka ipak nisu blizu Fajnal-foru u Beogradu.

 Četvrtfinale Evrolige bez iznenađenja Izvor: MN PRESS

Evrokup ima Bursu da pravi čuda iz nedjelje u nedjelju, ali u Evroligi za sada nema senzacija. Ove srijede ih svakako nije bilo, jer su Barselona i Olimpijakos ostvarili važne pobjede u gostima i stekli "meč lopte" za plasman na Fajnal-for u Beogradu od 19. do 21. maja.

Barselona je u Minhenu pobijedila Bajern (75:66) i to tako što je u drugoj četvrtini stekla 19 poena prednosti. Nikola Mirotić se osvetio Bavarcima za "brejk" u prošlom meču, ubacivši 25 poena uz odličan šut (8/11). Uz njega je veliki posao za tim Šarunasa Jasikevičijusa uradio i odlični plejmejker Nik Kalates, jer je ubacio osam poena, uz osam asistencija i sedam skokova.

Na drugoj strani, Vladimir Lučić je ponovo predvodio Bajern, ubacio je 17 poena, ali nije uspio da ugrozi favorita. Ekipi Andree Trinkijerija ostaje nada da će uspjeti da uradi nešto više u četvrtom meču, u petak, kada će Barsa imati prvu "meč loptu" za odlazak na Fajnal-for.

Uzbudljivije je ove večeri bilo u Francuskoj, gdje je Olimpijakos pobijedio Monako (87:83) i takođe je napravio možda i odlučujući korak ka "ovjeravanju" karte za dolazak u Beograd. Ekipa Jorgosa Barcokasa je u drugoj i trećoj četvrtini prelomila meč (26:18, 26:17), pa nalet tima Saše Obradovića u posljednjoj dionici nije bio dovoljan za još jedno izjednačenje.

Olimpijakos je došao na pobjedu od prvog plasmana na Fajnal-for u posljednjih pet godina, a Monako je bio zaista blizu da povede u seriji. Iako su Pirejci imali 15 poena razlike, Obradovićev tim se vratio u meč, poveo 80:79 na minut i po do kraja, ali onda je presudila mirnoća favorita. Igrači Olimpijakosa su bili precizni sa linije penala i tako su strpljivo ostvarili još jedan trijumf. Predvodio ih je Kostas Slukas sa 21 poenom, Saša Vezenkov dodao je 17, dok je među domaćima Dvejn Bejkon ubacio 23, uz pet ubačenih trojki iz devet pokušaja.

Za sada je Real Madrid jedini izborio plasman na F4 u glavnom gradu Srbije, dok se preostala tri tima i dalje čekaju.

Bajern - Barselona 1-2
Monako - Olimpijakos 1-2
Efes - Armani 2-1
Real - Makabi 3-0

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC