• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokirali Partizan, pa napravili još jedno čudo: Alimpijevićevi pit-bulovi ušli u polufinale Evrokupa!

Autor Dragan Šutvić

Džejkob Pulen dao je koš za pobjedu uz zvuk sirene, ali je ipak zakasnio! Bursa ide u borbu za plasman u finale.

 bursa pobijedila olimpiju i ušla u polufinale evrokupa Izvor: MN PRESS

Bursa je hit Evrokupa! Nakon što je u osmini finala pobijedila Partizan u Štark areni, ove srijede je savladala i Cedevita Olimpiju u punoj dvorani "Stožice" (85:83)!

Ekipa srpskog stručnjaka Dušana Alimpijevića tako se plasirala u polufinale protiv Andore i sada je na dva koraka do osvajanja evropskog trofeja!

Možda će vas zanimati

Bursin heroj iz Beograda, Džon Holand, doslovno je režao na terenu u razgovoru sa novinarima i govorio da su on i njegovi saigrači "psi, pit-bulovi". A to su na terenu i dokazali, iako je Džejkob Pulen dao trojku od tablu za pobjedu. Sudije su isprva priznale taj koš, ali je proverom utvrđeno da je zakasnio i Cedevita Olimpija je ispala!

Bursa je tako napravila još jednu senzaciju i opet je to uradila u krcatoj dvorani ABA ligaša.

Bursa će u polufinalu gostovati Andori, dok će u drugom Virtus dočekati pobjednika meča Levaloa - Valensija.

U momentima odluke odigrala je savršenu odbranu na Pulenu i izbacila još jednu "jadransku" ekipu sa puta koji vodi u Evroligu. I Ljubljančani će sada morati da se bore za plasman u elitu kroz regionalni plej-of, u kojem igraju protiv FMP-a, a onda u slučaju pobjede protiv Crvene zvezde u polufinalu.

"Bila je sjajna utakmica, mislim da smo zaslužili pobjedu, imali smo kontrolu skoro cijelu utakmicu. Iskreno, ne mogu još da shvatim šta se desilo. Ovo je jedan od najvećih snova u evropskoj košarci i i dalje sanjam. Ima vremena da mislimo o Andori, idemo meč po meč", rekao je Alimpijević.

Ove večeri je heroj njegovog tima bio Derek Nidam, veteran koga dobro pamtimo i iz Mornara, ali tada u utakmicama "biti ili ne biti" nije igrao ni izbliza dobro kao kod Alimpijevića.

U Stožicama je ubacio 20 poena, šutirao trojke 4/7, i uz to uhvatio pet skokova uz četiri asistencije. Najveću podršku imao je u Bitimu Onuralpu (14) i Endrjuu Endrjuzu (12), koji je mogao da bude tragičar, obzirom na to da je u posljednjem posjedu napravio faul u napadu, oborivši već postavljenog Pulena.

Na njegovu sreću i na zadovoljstvo svih u Alimpijevićevom timu, Cedevita Olimpija nije uspjela da u posljednjem napadu šutne na vrijeme. Jogi Ferel (20 poena) je dugo tražio rješenje, dodao loptu Pulenu (15), a on je pod čvrstom odbranom ostao bez rješenja. Poslije svih pet promašenih trojki, tu je pogodio, ali je ipak očigledno zakasnio.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC