• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se to desi, Partizan neće igrati! Mijailović digao glas zbog novog sistema takmičenja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan se protivi sistemu takmičenja u KLS i zbog toga najavljuju da neće igrati ako se nešto ne promijeni.

 Partizan protiv sistema takmičenja u KLS Izvor: MN PRESS

Kalendari košarkaških takmičenja napravili su ozbiljan haos u svim takmičenjima u Evropi, pa će se tako i Košarkaška liga Srbije (KLS) igrati u nikad kraćem izdanju.

Takmičiće se tri najbolja tima iz ABA lige (Crvena zvezda, Partizan i FMP) i najbolja ekipa iz preliminarne faze (dva najlošije plasirana tima iz ABA lige i šest najbolje plasiranih iz KLS), a ono što pravi neslogu je ko će imati prednost domaćeg terena u polufinalu i finalu.

Ideja je da to budu timovi koji su bili bolje rangirani u ABA ligi, ali sa takvom odlukom se ne slaže Partizan. Štaviše, predsjednik kluba Ostoja Mijailović najavljuje da crno-bijeli neće igrati ako bude tako!

"Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su donesena. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gdje FMP i Crvena zvezda zahtjevaju da se promijeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da bolje plasirani u regularnom dijelu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja, kazao je Ostoja Mijailović za "Sportski žurnal".

"U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gdje će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan dio takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani".

Objasnio je Ostoja Mijailović i šta je predlog Partizana u tom slučaju.

"Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žrijeb... Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati".

Prvi čovjek Partizana dodaje i da neće odbiti poziv Evrolige, ako ostane na snazi suspenzija ruskih klubova, ali ističe da mu je žao zbog svega što se dešava zbog rata u Ukrajini.

"Mislim da je dosta nepravedno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto da uradimo. Od te njihove štete mi ne očekujemo ništa", poručio je Mijailović i dodao da još žali za porazom od Burse.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC