• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt napravio brejk, Dža promašio pobjedu, a Pul je čudo!

Autor 000

Fantastičan meč gledali smo na parketu Memfisa, gde je u prvom meču serije gostovao Golden Stejt.

 Golden Stejt napravio brejk protiv Memfisa Izvor: Profimedia

Spektakularnom utakmicom otvorili su svoju seriju u plej-ofu NBA lige Memfis Grizliji i Golden Stejt Voriorsi, a pravu dramu vidjeli smo sve do posljednjih trenutaka susreta. "Ratnici" su uspjeli da stignu do brejka pobedom (117:116), koju nije mogao da spriječi ni fantastični Dža Morant, igrač koji je najviše napredovao tokom ove sezone.

Najbolji igrač Memfisa preuzeo je odgovornost u poslednjem napadu, ali sjajnu zamisao svog trenera nije uspio da sprovede u djelo. Grizliji su imali 3,6 sekundi do kraja meča, a nakon tajm-auta odlučeno je da izvrsni bek pokuša da im donese pobjedu. Ipak, to nije prošlo, jer Dža nije uspio lijevom rukom da položi loptu u koš iz veoma teške situacije.

Posljednjoj akciji Memfisa prethodila je sporna situacija i velika greška sudijske trojke. Klej tompson je promašio oba bacanja kojima je mogao da donese pobjedu svom timu, a nakon drugog promašaj nastala je velika gužva u reketu. Lopta je izašla u aut pod košem Memfisa i na usporenim snimcima djelovalo je da su je tamo poslali igrači domaćeg tima...

Ipak, umjesto lopte za Golden Stejt, sudije su bez gledanja snimka donijele odluku o podbacivanju na centru terena, nakon kojeg je Memfis dobio novi napad. Dža Morant je ostao na svojoj polovini, lopta je ubačena sa desne strane, a bek Memfisa dobio je uručenje u punom trku. Ipak, Voriorsi su pročitali akciju i udvajanjem otežali poziciju Morantu koji nije mogao da donese pobjedu svom timu!

Prije toga je ubacio 34 poena, imao devet skokova i 10 asistencija, a uloga igrača utakmice neće mu biti prevelika utjeha jer njegov tim sada ima zaostatak u seriji. Takođe, impresivan je bio Džejren Džekson sa 33 poena i 10 skokova, uz odličnih 6/9 za tri poena.

Ovako je izgledala završnica meča:

Dramatičan finiš prvog meča u seriji.
Izvor: Youtube/NBA

Protiv Golden Stejta ni takva partija dvojice najboljih igrača tima nije dovoljna za pobjedu...

I pored toga što je Drejmond Grin isključen zbog grubog faula, a Stef Kari se tokom posljednje dionice mučio sa ličnim greškama, tim iz Kalifornije je imao dovoljno napadačkih opcija. Povremeno je pogađao Klej Tompson čije je trojka odvela Voriorse na 99:93, a partiju života odigrao je Džordan Pul.

Usvojeni "Splash brother", treći u porodici Golden Stejta, ubacio je 31 poen uz devet asistencija i osam skokova! Što je još bitnije za trenera Stiva Kera, Pul je preuzimao odgovornost u ključnim minutima meča, čak i onda kada prve dvije zvijezde njegove ekipe nisu uspjevale da pronađu rješenje za agresivni Memfis.

Ispostavilo se da može a bude lider ekipe, a poenterski su ga pratili Kari (24), Vigins (17) i Tompson (15).

Nemanja Bjelica na ovom meču nije dobio ni sekund na parketu, dok je košarkaš srpskog porijekla Džon Končar u dresu Memfisa imao malu ulogu. On je za skoro devet minuta na parketu zabilježio tri skoka i dvije asistencije, bez poena.

Pogledajt enajzanimljivije detalje:

Spektakularan meč u NBA ligi.
Izvor: YouTube/NBA Highlights

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC