• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo! Alimpijević sa pit bulovima u finalu Evrokupa: Izbacio još jednog favorita i ide po trofej i Evroligu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bursa pobijedila i Andoru, na 40 minuta je od titule i mjesta u najjačem takmičenju!

 Čudo! Alimpijević sa pit bulovima u finalu Evrokupa: Izbacio još jednog favorita i ide po trofej i Evroligu! Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/MiskoRaznatovic

Pamtiće se ova sezona Burse, na čijoj klupi sjedi srpski trener Dušan Alimpijević (36)! U polufinalu Evrokupa u utorak uveče, turski tim izbacio je Andoru u gostima pobjedom 85:68 i igraće 11. maja u finalu Evrokupa protiv pobjednika meča Valensija - Virtus!

Poslije pobjeda protiv Partizana u punoj Štark areni i Cedevita Olimpije u punim Stožicama, tim srpskog stručnjaka napravio je još jednu senzaciju, razbivši Andoru na njenom terenu.

Alimpijevićevi "pit bulovi", kako je svoj tim nazvao Bursin Amerikanac Džon Holand, najprijatnije su iznenađenje takmičenja i iako su ušli u doigravanje sa sedme pozicije u grupi i sa skorom 8-10, sada su na trijumf od titule i od karte za Evroligu. Trijumf Burse u finalu bio bi apsolutna senzacija, a o njemu će navijači maštati do 11. maja i utakmice za trofej.

U trijumfu protiv Andore, Alimpijevićevi igrači su doslovno pregazili domaćina i u drugom poluvremenu, a blistali su igrači koje su ljubitelji evropske košarke već dobro upoznali - plejmejker Endrju Endrjuz, krilo Bitim Onuralp, sjajni organizator igre Derek Nidam... Ono što će ipak biti velika briga za Alimpijevića je Endrjuzova povreda u završnici, jer zbog bola u zglobu nije mogao da završi meč, a ni da se osloni na lijevu nogu.

Ekipa Andore nije imala odgovor na odličnu igru gostiju, pa je samo krilo Oriol Pauli pružio kakav-takav otpor i ubaco 16 poena dok su igrači Burse pogađali i slavili okrećući se ka klupi, gdje ih je srpski stručnjak vodio i bodrio kroz meč. Najefikasniji u ekipi Burse bili su Endrjuz sa 20 poena, Onuralp je ubacio 18, Nidam 13, David Dudzinski 12, Kevarijus Hejs 11...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC