• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miškova izjava je dokaz, hvala, doviđenja! Dino Rađa je za izlazak iz ABA - "Možemo da se smijemo, ali tamo su Slovenci"

Autor Dragan Šutvić

Legndarni hrvatski košarkaš poručuje da u Hrvatskoj ne bi trebalo da imaju nadmen stav kada je u pitanju takmičenje sa klubovima iz Austrije, Češke, Poljske, Slovačke...

 Miškova izjava je dokaz, hvala, doviđenja! Dino Rađa je za izlazak iz ABA - "Možemo da se smijemo, ali tamo su Slovenci" Izvor: MN PRESS

Dino Rađa, legenda jugoslovenske i hrvatske košarke, govorio je u intervjuu za "Sportske novosti" o pozivu Hrvatskog košarkaškog saveza tamošnjim klubovima (Ciboni, Zadru i Splitu) da napuste ABA ligu.

Nakon prijedloga koji je izazvao pravu buru u regionu i na koju je oštro reagovao poznati srpski agent Miodrag Ražnatović, najavom da njegovi klijenti neće igrati u nižerazrednom Alpe-Adria kupu, već u konkurentnijim takmičenjima, Rađa je obraćanje počeo odgovorom na tu poruku.

"Ta izjava je dokaz kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od ljeta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona? Hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila sa Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja..."

Rađa je dodao da tamošnji savez nije protiv ABA lige, već protiv njenog trenutnog sistema.

"Stvorila se sada neka fama, a nas niko ni šta ne pita, nego se pametuje sa strane. Dakle, mi HKS, nismo protiv ABA lige, mi smo protiv ovakve ABA lige koju vode privatnici samo za svoj interes. Mi smo da tu ligu vode Savezi, da je oni organizuju, da se u njoj ograniči broj stranaca. Da se kroz tu ligu tada pronađe najbolji mogući put za košarku svih onih koji tu ligu sastavljaju, a ne samo nekih.

"Mi, nadalje, niti jednom hrvatskom klubu ne zabranjujemo da igra ABA ligu, mi smo samo ponudili našu ideju, naš projekt, naše rješenje. Pa 'ajmo vidjeti šta rade drugi, 'ajmo sa njima igrati. Možemo se smijati Alpe Adria ligi, ali tamo igraju i Slovenci, isti oni koji su evropski prvaci, koji su izbacili jednog Prepeliča, Murića, Dragića. 'Ajmo vidjeti kako su to napravili. Ne razumijem zašto se postavljamo s visine, u stilu 'Mi smo Hrvatska'.

Podsjetimo, u takmičenju Alpe Adria kup igraju klubovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Iz ovdašnjeg regiona igrali su ga hrvatski klubovi Škrljevo, Gorica, Šibenka, kao slovenački timovi Šenčur i Ilirija. Ove sezone titulu je osvojio slovački klub Patrioti Ljevice.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC