• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos! Hrvatski timovi napuštaju ABA ligu? Legendarni as objavio fotografiju - preko ovog dokumenta ucjenjuju klubove!

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatski klubovi bi mogli da napuste regionalno takmičenje. Čuveni Aco Petrović je objavio i fotografiju jednog dokumenta...

 Hrvatski-klubovi-napustaju-ABA-ligu-Aco-Petrovic-objavio-dokument Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/petrov_aco

Spremaju se novi potresi u ABA ligi, hrvatski klubovi bi mogli da napuste regionalni šampionat! To je prijedlog koji je iznio legendarni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović. On je putem društvenih mreža objavio zanimljivu fotografiju.

Na slici koju je postavio se nalazi formular po kom klubovi iz Hrvatske mogu da podnesu prijedlog za istupanje iz regionalne lige, a to je prijedlog koji je iznio košarkaški savez ove zemlje. Njegova poruka je izazvala dosta polemike, posebno što se tu nalazi i rok koji uskoro ističe. Svemu tome u prilog idu i finansijski problemi sa kojima se suočio Zadar.

Prema onome što može da se vidi u dokumentu, prijedlog je da klubovi koji igraju u najjačem takmičenju Hrvatske od evropskih takmičenja mogu da učestvuju samo u FIBA Evropa kupu odnosno regionalnom takmičenju Alpe Adrija kupu od sezone 2022/23 i da neće učestvovati u takmičenjima koja nisu priznata od strane saveza.

"Evo kako izgleda prijedlog HKS-a prema klubovima da napuste ABA ligu", napisao je Petrović.

Uz to je objavljen i rok za podnošenje spomenute izjave koji ističe 13.5 i navodi se da će svi klubovi koji se tada ne izjasne da budu smatrani kao da ne žele da budu dio takmičenja u toj zemlji.

"Ova izjava služi Košarkaškom savezu Hrvatske kao potvrda navedenog u svrhu slaganja finansijske konstrukcije i pripremanja finansijske i druge pomoći i podrške hrvatskim klubovima koji imaju želju da se razvijaju i da rastu kroz službena takmičenja koja su priznata i prepoznata od strane HKS-a i koji će na taj način doprinositi razvoju hrvatske košarke u Evropi", piše u formularu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC