• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Jaka, sada dolazi u Beograd na duel protiv Zvezde: Lijep je osjećaj kada idem u Pionir!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Igrač sam Cedevita Olimpije i razmišljam kako da pomognem svom timu, ali sigurno su tu i neke emocije koje imam prema Crvenoj zvezdi", rekao je Jaka Blažič nakon pobjede protiv Igokee koja je zakazala duel sa crveno-bijelima.

 Jaka Blažič o polufinalu sa Crvenom zvezdom - Lijep je osjećaj kada idem u Pionir Izvor: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Jaka Blažić propustio je prvi duel Cedevita Olimpije i Igokee u Ljubljani, ali se vratio u srijedu i sa sedam poena doprinio pobjedi 74:69 u drugom meču u Laktašima, nakon kojeg su se „zmajčeki“ plasirali u polufinale ABA lige.

Upravo je poen Blažiča sa slobodnih bacanja otvorio duel u Laktašima, a njegov defanzivni skok osam sekundi prije kraja označio i kraj nadanja Igokee da može nešto da uradi u posljednjim trenucima.

"Teška utakmica, to smo i očekivali, Igokea je dobar tim, igraju dobro kod kuće i znali smo da se neće predati. U trećoj četvrtini su napravili deset razlike, ali smo mi pokazali želju u odbrani i pogodili neke šuteve i na kraju slavili lijepu pobjedu i sada idemo dalje ka polufinalu", rekao je Blažič u kratkom razgovoru za MONDO.

U polufinalu Blažič i Cedevita Olimpija će igrati protiv Crvene zvezde, njegovog nekadašnjeg kluba u kojem je svojim požrtvovanim igrama kupio srca navijača.

Crveno-bijeli će imati prednost domaćeg terena, pa će se Jaka još jednom vratiti u Pionir, ali za razliku od prethodnih duela u sezoni ovaj meč će imati posebnu težinu, jer je riječ o direktnoj borbi za finale i titulu u ABA ligi.

Jaka Blažič priznaje da mu neće biti svejedno (najmanje) još jednom se vratiti u Pionir pred navijače Crvene zvezde koji ga i dan-danas obožavaju.

"Sad sam igrač Cedevita Olimpije i razmišljam kako ću da odigram i pomognem svom timu, ali sigurno su tu neke emocije koje imam prema Crvenoj zvezdi. U njoj sam proveo dvije lijepe godine. Lijep je osjećaj kada idem u Pionir", rekao je Blažič i dodao:

"Crvena zvezda je favorit ovog takmičenja, igrali su Evroligu, sastavili su baš jak tim, imaju dosta igrača na svakoj poziciji po dva kvalitetna igrača i sigurno će biti spremni za ovaj meč. Imali su dosta slobodno tako da se spremaju i sigurno će biti dobra utakmica".

Izvor: Dragana Stjepanovic

Košarkaši Cedevite Olimpije imaće mnogo motiva protiv aktuelnog šampiona ABA lige i učesnika Evrolige, a tu je i želja da se iskupe za eliminaciju u Evrokupu od ekipe Burse koju sjajno vodi Dušan Alimpijević.

"Svi vidimo kako igra Bursa i kako su dobili Andoru lagano i ušli u finale, tako da sigurno nas taj poraz nije iznenadio, ali nas boli. Takva utakmica boli, trebalo nam je neko vrijeme poslije toga. Srećom ušli smo u drugu utakmicu sa Igokeom mirne glave, sa fokusom i sigurno u Beograd ne idemo sa bijelom zastavom. Zvezda je favorit, to svi znamo, ja se nadam da će biti dobra košarka“.

Nije Bursa napravila iznenađenje samo protiv Cedevita Olimpije, već je prije toga izbacila i Partizan predvođen najtrofejnijim evropskim trenerom, Željkom Obradovićem.

"Svi su očekivali pobjedu Partizana...", složio se Blažić, a onda nastavio "... ali Bursa se borila i izgubljeni meč dobila, to ju je još podiglo i evo vidimo da igra finale Evrokupa".

U dvije sezone provedene u Crvenoj zvezdi vodio je velike borbe protiv Partizana, a ukoliko želi novi duel sa crno-bijelima, moraće da izbaci svoj bivši klub.

"Igra se polufinale ABA lige, sigurno ću imati motiv, prvo da pomognem ovom timu koji je baš dobra grupa momaka i želimo da završimo ovu sezonu kako treba", zaključio je Blažič.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC