• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima najboljeg igrača ABA lige: Kalinić je MVP, pobijedio kod trenera - ne i kod novinara i navijača!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Kalinić proglašen je za MVP-a sezone u ABA ligi nakon impresvnih izdanja u dresu Crvene zvezde.

 Nikola-Kalinic-je-MVP-ABA-lige Izvor: MN PRESS

ABA liga u pauzi između regularnog dijela sezone i plej-ofa saopštava dobitnike individualnih priznanja, a sada je vrijeme došlo da se proglasi i najkorisniji igrač takmičenja!

Ovosezonska MVP nagrada je pripala Nikoli Kaliniću iz Crvene zvezde, a srpski košarkaš je inače bio uvršten i u idealnu petorku ABA lige. Priznanje mu je pripalo na osnovu glasova trenera (50% učešća u bodovanju), sportskih novinara (30%) i navijača (20%) i trijumfovao je ubjedljivo.

Ukupno, Kalinić je dobio 39,7 odsto kombinovanih glasova i trijumfovao je ispred Jake Blažiča (Cedevita Olimpija) koji je imao 16,6 odsto glasova. Na trećem mjestu je Džastin Kobs iz Budućnosti sa 10,9 odsto glasova.

Zanimljivo, Kalinić je konkurenciju pobijedio u glasovima trenera, dok je kod novinara i navijača bio na drugom mjestu.

Sjajni srpski košarkaš ljetos se vratio iz Valensije u Crvenu zvezdu iako je imao ponude Real Madrida i Barselone, a etablirao se kao vođa Radonjićevog tima, inače najboljeg u prvom dijelu sezone ABA lige. Kalinić (30) je u prosjeku bilježio 11,3 poena, 3,4 skoka i 3,3 asistencije po susretu.

Od sezone 2014/15, od kada se takmičenje zove ABA liga, nagrada je dva puta išla u Megu (Nikola Jokić i Filip Petrušev), a po jednom u Cedevitu (Miro Bilan), Olimpiju (Nikola Janković), Cibonu (Luka Žorić) i Budućnost (Goga Bitadze).

Praktično, ovo je prvo MVP priznanje koje ide košarkašima Crvene zvezde od kada se takmičenje formalno zove ABA liga, dok su prethodno iz njihovih redova nagrađivani Milan Gurović (06/07) i Tadija Dragićević (07/08).

Podsjetimo, Kalinićev saigrač Branko Lazić proglašen je za najboljeg defanzivca lige, Željko Obradović je najbolji trener ABA lige, dok je Nikola Jović iz Mege proglašen za najtalentovanijeg igrača na Jadranu. Ujedno, Kalinić je i jedini predstavnik Crvene zvezde u najboljoj petorci ABA lige.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC