• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda traži hitnu reakciju ABA zbog baraža srpskih klubova! Oštro saopštenje crveno-bijelih: Biće neregularna sezona!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je oštro reagovala na odluku o baražu srpskih klubova za ulazak u ABA ligu. Ističu da je promjena na ljeto neminovna i da duel Borca i Zlatibora ne treba da se igra.

 saoštenje crvene zvezde o aba ligi  Izvor: MN Press/KK Crvena Zvezda/screenshot

Za mjesto u ABA ligi igraće Borac Čačak i Zlatibor. Tim iz Čajetine je osvojio ABA 2 ligu, ali zbog propozicija takmičenja ne može da uđe direktno u elitu. Pravilnik kaže da je maksimalan broj timova iz jedne, a to su u ovom trenutku Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac.

Baraž se igra na dva dobijena meča, početak je zakazan za 30. april, a danas je tim povodom Zvezda reagovala. Oštrim saopštenjem su se oglasili i postavili jedno pitanje - zašto dva srpska kluba igraju u baražu, ako se na ljeto spremaju promjene pravila?

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli su se oglasili putem zvaničnog sajta i tražili su razjašnjenje situacije pred sezonu 2022/23. Tvrde da je baraž nepotreban i neopravdan i da liga mora da se oglasi prije 30. aprila.

"Ograničenje od pet klubova je definisano društvenim ugovorom i propozicijama za aktuelnu sezonu, 2021/22. Zato postavljamo pitanje potrebe ovog baraža, kada propozicije takmičenja za narednu sezonu još uvijek nisu donijete", navodi se na početku.

Potom dodatno pojašnjavaju razloge i promjene koje se najavljuju.

"Na sastancima klubova i sjednicama Skupština je zaključeno da postoji potreba da se društveni ugovor mijenja. U radnoj verziji su dva prijedloga - ili neće biti ograničenja i 'nacionalnog ključa' ili će maksimalan broj klubova u ligi od 14 biti šest, a ne pet. Ta promjena je neminovna i dogodiće se tokom ljeta."

Još jednom su pozvali čelnike takmičenja da se što prije oglase o ovoj temi.

"Javno pitamo čelnike lige i srpsku košarkašku javnost zbog čega dva srpska kluba idu u razigravanje, ako maksimalan broj klubova za sljedeću sezonu nije jasno definisan i može biti samo već, ne manji. Potrebna je hitna reakcija, u suprotnom postoji opasnost da već sada imamo neregularnu sljedeću sezonu. Da li će po promjeni pravila koja neminovno slijedi baraž biti poništen, pa onda odigran između klubova koji to treba da urade, to je pitanje za rukovodstvo lige. Zvezda kao klub ima odgovornost da ukaže na bilo kakve nepravilnosti koje mogu da utiču na regularnost", zaključuje se u saopštenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC