• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova bura u srpskoj košarci - Čović odgovorio Mijailoviću: Sukob Zvezde i Partizana počeo prije KLS!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović reagovao je na televizijsko gostovanje prvog čovjeka Partizana.

 čović odgovorio mijailoviću Izvor: Screenshot/TV Prva

Nebojša Čović odgovorio je Ostoji Mijailoviću!

Gostujući u jutarnjem programu "Prve", predsjednik crno-bijelih je istakao da je liga podređena jednoj porodici koja upravlja sa dva kluba, a da pravila koja važe u Košarkaškoj ligi Srbije krše pravilnik tog takmičenja! Danas je stigao odgovor od Nebojše Čovića.

Možda će vas zanimati

Predsjednik crveno-bijelih je sa istog mjesta govorio o trenutnim dešavanjima u ABA i KLS, tvrdeći da se prethodnih dana manipulisalo u javnosti.

"Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Početak problema vezan je za početak sezone, u julu smo se dogovorili da završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12, samo da se poštuje kalendar, s obzirom na to da se spremamo za Evrobasket", rekao je Čović, gostujući u jutarnjem programu Prve.

Prvi čovjek Crvene zvezde okrenuo se zatim i domaćem prvenstvu, zbog čijih propozicija je prethodnih dana Partizan najavljivao da se neće takmičiti.

"Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsjedništva i skupštine. Da ne bi bilo mešetarenja koja su zasnovana na lažima, u predsjedništvu sjede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Prijedlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora i Dinamika u martu ove godine. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računica im je da je lakše pobijediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja", dodao je Nebojša Čović.

Podsjećamo, Crvena zvezda i Partizan će prvo odigrati plej-of serije u ABA ligi, a zatim se takmičiti u domaćem prvenstvu. Po propozicijama ove sezone, u oba takmičenja će dva najveća srpska kluba krenuti od polufinala.

Zbog boljeg učinka u ligaškom dijelu ABA lige, Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena u eventualnom finalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC